Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kremlinul susține că „războiul hibrid” dintre Moscova şi puterile occidentale „va dura multă vreme”

„Războiul hibrid” dintre Moscova şi puterile occidentale legat de conflictul din Ucraina „va dura multă vreme”, a apreciat miercuri Kremlinul, la peste un an de la trimiterea de trupe împotriva ţării vecine, transmit Reuters şi AFP.

„Dacă vorbim de război în sens mai larg, de confruntare cu ţări neprietene, ostile, de acest război hibrid împotriva ţării noastre, atunci va dura multă vreme”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, întrebat cât se va prelungi ceea ce Rusia numeşte „operaţiunea militară specială” din Ucraina.

Acesta i-a îndemnat totodată pe ruşi să fie „uniţi în jurul preşedintelui” Vladimir Putin.

„Trebuie să fim hotărâţi şi încrezători şi să ne unim în jurul preşedintelui”, a mai spus Peskov.

Un ecou al mesajelor transmise de Serghei Lavrov

În februarie, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a afirmat în mod similar, într-o intervenţie în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), că „astăzi Statele Unite şi sateliţii lor duc un război hibrid total contra noastră pe care l-au pregătit timp de mulţi ani, folosindu-se de extremiştii naţionalişti ucraineni”.

Lavrov a precizat atunci că noua politică externă a Rusiei se va concentra pe încheierea „monopolului” occidental asupra afacerilor globale şi a propus parteneriatul cu China drept alternativă la axa occidentală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE