Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Klaus Iohannis: Nu cred că Pactul pe migraţie va schimba poziţia Austriei pe tema Schengen

Publicat de: Euronews

Klaus Iohannis e de părere că noul Pact pe migraţie nu va schimba poziţia Austriei privind aderarea României la Schengen.

Președintele României a făcut declarația la Summitul Comunităţii Politice Europene.

"S-a scurs multă cerneală în ultimele zile pe acest pact pe migraţie. Sincer, progresul obţinut, după părerea mea, este destul de modest, dar este un progres, recunoaştem.

Faţă de nimic ce am avut până acum, fiindcă de ani de zile se negociază şi poziţiile statelor au fost foarte diferite, nu s-a putut ajunge la nimic, acum avem o bază mai degrabă tehnică şi ceea ce s-a discutat foarte mult în ultimele zile, anumite puncte unde au fost negocieri intense, tratează aspecte pe care nu le-aş numi majore şi atunci nu cred că atunci că acest pas care s-a făcut acum, aşa numitul Pact pe migraţie, va schimba poziţia Austriei.

Este nevoie de mai mult, de mai multe negocieri şi sper ca acestea să se facă şi să dea roade" a arătat Iohannis.

Ambasadorii statelor din UE, reuniţi miercuri la Bruxelles, s-au pus de acord asupra unui text-cheie al reformei politice europene privind migraţia, depăşind reticenţele italiene, înaintea unui summit al celor 27, vineri, în Spania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE