Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kathleen Ann Kavalec, nominalizată ca ambasador SUA la București: România este un model pentru alți membri ai NATO

Kathleen Ann Kavalec, diplomata nominalizată pentru a prelua postul de ambasadoare a Statelor Unite la București, a fost audiată în Senatul american. Kavalec a fost atașată culturală a Ambasadei SUA din țara noastră. Dacă va fi confirmată pentru a prelua postul, va ajunge la București după aproape doi ani în care Statele Unite nu au mai avut ambasador în România.

În discursul său, Kathleen Ann Kavalec a lăudat țara noastră pentru eforturile de a deveni un model în cadrul NATO.

Kathleen Ann Kavalec, nominalizată pentru Ambasada SUA la București: „Acum, când vorbim, secretarul Blinken este la București, ceea ce arată importanța parteneriatului nostru de durată cu România. Astăzi, România este un model pentru alți membri ai NATO. A alocat 2% din PIB pentru Apărare și recent a anunțat că va mări bugetul destinat Apărării la 2,5%, mare parte destinat achiziționării de echipamente de fabricație SUA, pentru că face un efort major de modernizare.”

Kathleen a remarcat felul în care România a fost alături de ucraineni, după ce țara lor a fost invadată de Rusia.

Kathleen Ann Kavalec va ajunge la București după aproape doi ani în care SUA nu au mai avut ambasador

Kathleen Ann Kavalec, nominalizată pentru Ambasada SUA la București: „Românii și-au deschis inimile și brațele pentru peste 2,5 milioane de refugiați ucraineni. Peste 85.000 dintre ei au rămas să trăiască în România și au fost ajutați cu generozitate, au primit asistență. România a susținut și sancțiuni fără precedent, impuse cu scopul de a opri mașinăria de război a lui Putin.”

Dacă va fi confirmată pentru a prelua postul, Kathleen Ann Kavalec va ajunge la București după aproape doi ani în care SUA nu au mai avut ambasador aici. Ea ar putea să-l urmeaze pe Adrian Zuckerman, care fusese numit de Administrația Donald Trump.

Kathleen Ann Kavalec, nominalizată pentru Ambasada SUA la București: „Sunt gata să susțin eforturile României în lupta cu corupția, să susțin rezistența instituțiilor democratice. Asta include sprijin și pentru presa liberă.”

Kathleen Ann Kavalec are o carieră în diplomație de 36 de ani. Ea a avut misiuni la Ambasadele SUA din București, Kiev și Moscova. Acum este șefa misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina. Kathleen vorbește patru limbi, printre care și româna.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE