Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Întreaga țară se află sub avertizare cod galben de vânt puternic. În zonele de munte, rafalele de vânt pot atinge 110 km/h

De Antonia Ene  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Întreaga țară se află sub avertizare cod galben de vânt puternic, până duminică, la ora 15, potrivit ANM.

În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi rafale de 70-80 km/h, iar pe creste vor depăși 90-110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

Codul galben de vânt puternic este valabil între: 11 martie, ora 08 - 12 martie, ora 15.

Și temperaturile vor scădea, în acest weekend.

Meteorologii anunță valori normale pentru această perioadă, cu maxime care nu vor mai trece de 13 grade Celsius.

Vremea în București

Sâmbătă, vremea se va menține deosebit de caldă, maxima urmând a fi de 17-19 grade, dar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50-55 km/h și, mai ales în a doua parte a zilei, vor fi înnorări și probabilitate de ploaie ridicată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, cerul va fi variabil, iar minima în scădere față de intervalul anterior, va fi de 1-3 grade. Duminică, vremea se va răci, iar valorile termice se vor apropia de normele perioadei, maxima va fi de 11-12 grade. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab și moderat.

Distribuie

Taguri