Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Exercițiu de mobilizare a rezerviștilor, în Craiova. Sunt convocați cei care au făcut stagiul militar obligatoriu și rezerviștii

Rezerviștii militari din două județe au fost chemați la un amplu exercițiu de mobilizare, în Craiova. Sunt convocați cei care au făcut armata, pe vremea când era obligatorie, și militarii care au trecut în rezervă și sunt încă apți din punct de vedere fizic. Acestora li se verifică nivelul de pregătire.

Au avut loc trageri la poligonul Balta Verde din Craiova. O parte dintre rezerviștii chemați la exercițiul de mobilizare fac exerciții de trageri, iar alții sunt verificați în alte aspecte, în alte zone ale poligonului. Unitățile trebuie să verifice nivelul de pregătire al rezerviștilor. Având în vedere că aceste exerciții se desfășoară odată la câțiva ani, acum este rândul celor din județele Dolj și Vâlcea să facă aceste exerciții. Vorbim de câteva sute de rezerviști. Nu sunt toți chemați la astfel de mobilizări, ci doar o parte dintre ei, în funcție de specializare și de pregătire.

În urmă cu câteva luni un antrenament similar a avut loc și în județele Bihor și Sălaj. Sunt chemați cei care au făcut stagiul militar obligatoriu, înainte ca acesta să fie scos din lege, dar și cei care au fost trecuți în rezervă prin pensionare, spre exemplu, și vorbim de persoane cu vârsta de până în 65 de ani, pentru că după această vârstă rezerviștii sunt trecuți în retragere.

Legea care permite Armatei Române să recruteze rezerviști voluntari

După anul 2007, de când s-a scos stagiul militar obligatoriu din lege, a fost implementată legea care permite Armatei Române să recruteze rezerviști voluntari și astfel de campanii sunt organizate anual.

De exemplu, chiar în urmă cu câteva zile au lansat cei de la Ministerul Apărării Naționale o nouă campanie pentru ocuparea a 417 locuri de rezerviști voluntari, o campanie suplimentară, pentru că la cea lansată în urmă cu câteva luni nu s-au ocupat toate locurile și este nevoie de rezerviști voluntari.

În acest moment sunt în rezervă operațională peste 60.000 de rezerviști, în total, incluzându-i și pe cei care au livret, dar și pe cei voluntari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE