Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Euronews România relatează de la Salonul de Mobilă de la Milano 2023. Adela Pârvu: ”În UE se vor implementa reglementări de care oamenii nu sunt foarte conștienți”

Euronews România a transmis în premieră de la Salonul de Mobilă de la Milano 2023, unul dintre cele mai mari evenimente din industrie. Adela Pârvu, realizatorul emisiunii EuroDesign de la Euronews, a vorbit despre noutățile de la ”Salone del Mobile”, o expoziție care este de cel puțin 15 ori mai mare decât complexul de la Romexpo.

”Sunteți prima televiziune care transmite în premieră în România despre acest eveniment și vă felicit.

Chiar vorbeam cu Bogdan, care este partenerul și soțul meu, că a fost o diferență foarte mare față de anul trecut când noi ne-am dus relaxați, versus anul acesta când ne-am dorit să transmite știri frumoase, colorate, despre inovații și tot felul de noutăți care se întâmplă în această lume.

Ne-a ajutat experiența și am știut unde să mergem, sunt peste 2.000 de firme care expun acolo, spațiul expozițional este absolut imens, nu exagerez dacă spun că este de cel puțin 15 ori mai mare decât Romexpo. Fizic nu ai cum să acoperi tot ce se întâmplă acolo, dar dacă ești documentat și știi care sunt principalele companii care inovează e mult mai ușoară selecția”, a povestit Adela Pârvu, în direct la Euronews România.

Adela Pârvu, realizatorul emisiunii EuroDesign: În UE, mobila produsă sustenabil va beneficia de o impozitare mai mică

Adela Pârvu a explicat că ediția din acest an a salonului de mobilă de la Milano pune accentul pe sustenabilitate.

”Partea de sustenabilitate a fost foarte prezentă pentru că în UE se vor implementa niște reglementări de care oameni nu sunt foarte conștienți în sectorul imobiliar, tot ce ține de case.

Spre exemplu, dacă nu locuiești într-o clădire care beneficiază de izolare termică și nu sunt rezolvate anumite probleme ce țin de grija față de mediu, impozitarea va fi extrem de mare, iar aceasta se va simți la nivelul turismului, în HORECA și la nivelul birourilor dacă nu există această componentă sustenabilă”

Producătorii occidentali, în special italienii sunt foarte atenți la acest aspect pentru că cine achiziționează acum mobila produsă sustenabil după toate criteriile acestea va beneficia de o impozitare mai mică când vorbim despre sectorul hotelier sau de office. Această componentă nu se cunoaște la noi și de aceea este așa de mult accent pe parte asta de ecologie”, a menționat realizatorul emisiunii EuroDesign de la Euronews România.

Cărămiziul, culoarea la modă pentru mobilă în 2023

”Cărămiziul este foarte la modă. De fapt, sunt nuanțele de teracotă, nuanțe de portocaliu coraille, tonuri mai pământii. Asta e și într-un fel o doză de optimism și poate fi interpretat și ca o nuanțare către lucruri mai naturale.

Genul acesta de culoare este complementar plantelor, verdelui. Atunci de potrivește cu foarte multă lume, indiferent că e vorba de spații publice, restaurante, hoteluri sau casele oamenilor.

Mulți oameni spuneau despre o canapea în nuanța aceasta cărămizie că seamănă cu un tiramisu”, a spus Adela Pârvu.

De asemenea, la Milano, standurile companiilor românești au venit cu o parte de execuție și o parte de creație. Este un an extraordinar în care colecțiile create de designeri români sau în parteneriat cu firme românești - designeri străini arată că se poate vorbi despre design și calitate și în România.

Puteți urmări emisiunea Eurodesign în fiecare zi de la ora 9:50 și online pe canalul de YouTube al Euronews România.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE