Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dumitru Prunariu, cetățean de onoare al Bucureștiului. „Merită cu certitudine un loc în galeria personalităților”

Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiul cosmic, a primit, joi, titlul de cetățean de onoare al Municipiului București, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani.

Primarul general Nicușor Dan a precizat că acordarea acestei distincții lui Dumitru Prunariu reprezintă „ recunoaștere a activității acestei adevărate personalități a României contemporane”.

„Cu deosebită considerație, i-am acordat astăzi, în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București domnului Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. La împlinirea a 70 de ani de viață, înmânarea titlului constituie o recunoaștere a activității acestei adevărate personalități a României contemporane, care merită cu certitudine un loc în galeria personalităților Bucureștiului.

Dumitru-Dorin Prunariu a participat la misiunea SOIUZ 40 din cadrul programului spațial “lntercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

Domnia sa și-a îndeplinit cu onoare toate îndatoririle ca militar, diplomat, om de știință, cu merite deosebite recunoscute atât pe plan național, cât și internațional, și nu în ultimul rând ca cetățean al Bucureștiului, oraș în care-și desfășoară activitatea de 40 de ani”, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE