Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dragoș Pîslaru: Comisia Europeană respinge planul REPowerEU, prin care România putea accesa investiții de 1,4 miliarde de euro

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru susține că Comisia Europeană a respins planul propus de România pentru capitolul verde al PNRR, denumit REPowerEU, care trebuia să aducă investiții de 1,4 miliarde de euro, în eficiență energetică. Acesta afirmă că a atras atenția încă din luna februarie că planul Guvernului nu este adecvat nevoilor românilor și că este esențială consultarea cu societatea civilă.

Planul era destinat IMM-urilor și gospodăriilor și avea scopul de a ajuta consumatorii vulnerabili să își diminueze facturile la energie și să nu rămână în urmă în contextul tranziției către energia verde. Guvernul României a avut timp până la 30 aprilie să depună capitolul REPowerEU la Comisia Europeană și să spună cum plănuiește să investească cei 1,4 miliarde de euro.

”Comisia Europeană a aprobat doar investițiile legate de eficiență energetică și care ajută gospodăriile și antreprenorii să își reducă facturile - adică exact ce am transmis împreună cu partidul Reper ca soluții. Am cerut 1 miliard pentru casele românilor și micii antreprenori.

Acum, când Comisia a respins bazaconiile pe care voia Guvernul să le facă cu bani europeni, poate că, în sfârșit coaliția se va hotărî să ne asculte, pe cei care știm cum trebuie implementat REPower, și să se gândească și la români,” a transmis Dragoș Pîslaru, copreședinte REPER, într-un comunicat de presă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE