Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Directorul CIA, întâlnire cu Volodimir Zelenski la Kiev. Despre ce au discutat

Directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit în secret cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la sfârşitul săptămânii trecute la Kiev pentru a discuta despre ceea ce Rusia ar plănui pentru următoarele săptămâni şi luni, potrivit unei informaţii publicate de The Washington Post.

Zelenski, îngrijorat de starea de spirit din Congresul SUA

Publicaţia, citând persoane familiare cu întâlnirea şi care au vorbit toate sub condiţia anonimatului, a relatat că Zelenski şi alţii din guvernul Ucrainei sunt cel mai mult îngrijoraţi în legătură cu cât timp ar mai putea ţara lor aştepta sprijinul SUA şi al Occidentului, pe fondul preluării controlului Camerei Reprezentanţilor de către republicani şi scăderii sprijinului public pentru ajutor în rândul unei părţi din electoratul american.

Burns, fost ambasador în Rusia, a subliniat „urgenţa momentului pe câmpul de luptă”, dar a comunicat că „la un moment dat, asistenţa ar fi mai greu de obţinut”.

Surse au declarat ziarului american că Zelenski şi consilierii săi au avut impresia, din discuţii, că administraţia SUA încă sprijină puternic fondurile de urgenţă de 45 de miliarde de dolari aprobate de Congres în decembrie trecut. Este de aşteptat ca acest lucru să dureze până în iulie sau august.

Ucrainenii sunt mai puţin siguri că un alt pachet de asistenţă suplimentară de mai multe miliarde de dolari va putea fi adoptat, aşa cum a făcut Congresul în primăvara trecută.

Ziarul a relatat că un mare asalt rusesc în apropierea oraşului Bahmut din est a forţat de asemenea Ucraina să îşi evalueze resursele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE