Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Deputatul PNL Alexandru Muraru, vizită în Ucraina, într-o delegație parlamentară internațională

Publicat de: Andreea Smerea

Deputatul liberal Alexandru Muraru, vicepreşedinte al PNL, efectuează o vizită oficială în Ucraina, de  miercuri până sâmbătă. Acesta este parte a unei delegații parlamentare internaționale, fiind singurul oficial reprezentant al Parlamentului României.

Alexandru Muraru, alături de 20 de parlamentari din Europa şi America de Nord şi alți oficiali de rang înalt din organizaţii şi instituţii internaţionale, vor pleca astăzi din Varșovia către Kiev. Oficialii vor vizita Capitala Ucrainei şi mai multe localităţi eliberate.

“Scopul deplasării este de a arăta solidaritate și implicare pentru vecinii noștri greu încercați de ororile războiului și de a înțelege pe deplin consecințele acestuia. România este implicată ferm în ajutarea Ucrainei în toate planurile și cu toate resursele instituționale, logistice și financiare. Suntem conștienți că ceea ce vom vedea acolo ne va marca, pentru că mulți dintre noi am avut neșansa de a trăi în vecinătate coșmarul unui conflict de neimaginat. Din păcate, orice regulă de război a fost călcată în picioare: sute de copii și-au pierdut viața, femei violate și ucise, milioane de familii destrămate, iar numărul total al victimelor poate depăși ușor orice estimare, întrunindu-se toate elementele posibile pentru condamnarea crimelor de război.

Am condamnat ferm, în repetate rânduri, acțiunile Rusiei în Ucraina, pe care le-a catalogat ca fiind nejustificate și neprovocate. Totodată, deputatul a apreciat rezistența și curajul poporului ucrainean în fața acestui flagel.

Poziția mea publică rămâne fermă și evidențiază crimele de război provocate de sistemul cleptocratic si oligarhic de la Kremlin. Este războiul unui regim autoritar și a unui conducător care a rămas ancorat în trecut împotriva unei țări vecine doar pentru a-și hrăni ambițiile imperiale. Din păcate, această iluzie a trecutului a provocat suferințe și atrocități inimaginabile în Bucha, Borodianka, Irpin și în altă părți ale Ucrainei. Agresiunea împotriva Ucrainei este împotriva Europei. Este agresiunea criminală împotriva unui stat independent, suveran, pașnic. Este cea mai gravă și mai barbară agresiune în Europa de la al doilea război mondial. Armata rusă nu a crezut vreodată că, odată cu invazia din Ucraina, va întâlni un popor atât de motivat pentru a-și apăra pământul, valorile și libertățile lumii civilizate, o lecție de curaj pentru noi toți.”, a precizat Alexandru Muraru, într-un comunicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE