Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit autorizație pentru toate ciclurile de învățământ

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași devine prima instituție de învățământ superior din România care are autorizație de funcționare pentru toate ciclurile de învățământ. Practic, un copil care merge acum la grădinița „Cuza” va putea învăța sub umbrela universității până la doctorat și studii post universitare. Asta după ce conducerea universității a primit autorizație provizorie de funcționare pentru două clase de liceu.

Când se vor face înscrierile pentru clasele de liceu?

Deși universitatea a primit autorizație provizorie de funcționare, emisă de Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), înscrierile pentru cele două clase se vor face începând cu anul 2023. Conducerea universității s-a gândit că în acest an cele două clase ar fi fost ocupate doar de elevi care nu și-au găsit loc la alte licee sau de către elevii care vor să se transfere, deoarece înscrierile la liceu s-au terminat deja.

Una dintre clase va avea profil matematică – informatică, iar cealaltă profil de științe sociale. Orele vor avea loc în clădiri ale unor licee din Iași, însă, anumite lecții vor fi ținute în laboratoarele universității de profil. De exemplu, orele de fizică se vor ține într-un laborator al Facultății de Fizică.

Cu primirea acestei autorizații, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași devine prima instituție de învățământ superior din România care acoperă toate cele patru trepte de învățământ. Acesta a fost și scopul conducerii universității, de a avea grădiniță, clase primare, gimnaziu, liceu, studii superioare și post-universitare. De asemenea, studenții care au modul pedagogic vor putea face practică la aceste două clase de liceu.

Distribuie

Taguri