Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cursă spre Tel Aviv anulată. De ce nu a mai decolat avionul

O cursă spre Tel Aviv a fost anulată, la Iași. Avionul trebuia să decoleze, însă când se afla la finalul pistei, comandantul a luat decizia să oprească. Hotărârea a fost luată după ce un pasager a refuzat să asculte echipajul și să renunțe la țigara electronică.

Mai mult decât atât, prietenii săi i-au ținut partea. Unul dintre ei chiar a adresat injurii angajaților companiei.

A fost necesară intervenția poliștilor de frontieră, pentru ca toți pasagerii, cei 212 aflați la bord, să fie debarcați, după ce căpitanul a hotărât anularea cursei către Tel Aviv.

Inițial, acesta a cerut debarcarea fetei de 17 ani, cetățean israelian, care a refuzat să oprească țigara electronică la solicitarea echipajului de bord, însă când a fost solicitată debarcarea, prietenii acesteia au început să fie agresivi verbal și fizic. Acesta a fost motivul pentru care căpitanul a decis în cele din urmă să nu mai zboare.

Polițiștii de frontieră i-au preluat pe cei trei tineri, fata de 17 ani și un băiat de aceeași vârstă, cetățean american, au fost sancționați contravențional, iar un alt tânăr, de 20 de ani, cetățean israelian, a primit o amendă de 4.000 de lei.

Potrivit companiei aeriene, fumatul la bord este interzis, iar echipajul a procedat corespunzător, potrivit instrucțiilor. Ceilalți pasageri au primit fie un zbor alternativ, în funcție de disponibilitate, fie banii pe bilete sau 120% din tariful achitat sub formă de credit în contul de client al companiei. Totodată, pasagerilor care au solicitat le-a fost oferită cazare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE