Cum ne protejăm de caniculă: recomandările nutriționiștilor despre ce să mâncăm și ce să evităm vara

În perioadele de caniculă specialiștii recomandă să mâncăm fructe și legume care au un indice mare de hidratare. Iar apa este cea mai importantă.

Nutriționistul Andreea Petra spune că trebuie să bem cel puțin trei litri pe zi. De asemenea, este indicat să evităm prăjelile, carnea grasă și produsele procesate.

Specialist: Trebuie să ajutăm corpul și să îl susținem

Eu vă invit să ne gândim ce înseamnă canicula, ce efect are caniculă asupra noastră. Ne deshidratăm, practic pierdem apă, pierdem electroliți, pierdem minerale, sodiu, potasiu, magneziu, corpul nostru are nevoie să se răcească și atunci haideți să ajutăm corpul să îl susținem în aceste în aceste procese.

Astfel ar fi foarte bine să mâncăm alimente care au un indice mare de de hidratare, care sunt bogate în apă, cum ar fi pe pepenele roșu, castravetele, căpșunile sau dovlecelul. Vestea bună este că tot aceste alimente, practic toate aceste fructe și legume proaspete sunt și păcate în minerale, în electroliți.

Ar trebui să evităm tot ce înseamnă prăjeli sau tot ce înseamnă carne grasă, pentru că proteina este extraordinară. Avem nevoie de ea îndieta noastră, mai ales vara.

Însă dacă este o proteină prea grea, precum este porcul, vita, prăjelile sau carnea procesată, poate să pună prea multă presiune pe pe metabolismul nostru și să ne încălzească mai mult.”, a declarat Andreea Petra, medic nutriționist.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE