Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cu sala aproape goală. Așa a debutat prima zi de muncă la Parlament. Cei care au mers la serviciu au mâncat ouă și cozonac

S-a terminat vacanța de Paște și pentru parlamentari, însă cei mai mulți au evitat să vină fizic la muncă. Mulți dintre ei au participat online la lucrările din Camera Deputaților, iar pentru unii dintre cei care au venit la Palatul Parlamentului, atmosfera pascală a continuat. Au ciocnit ouă, iar cozonacul nu a lipsit de pe mese în timpul întâlnirilor.

Sala a fost aproape goală în prima zi de muncă la Plenul Camerei Deputaților. Dintre cei 330 de oficiali, doar 172 au asistat la ședință.

Octav Vasilescu, jurnalist Euronews: „Dintre aceștia, în jur de 70 se află în acest moment în plenul Camerei Deputaților, iar restul participă la dezbatere din mediul online, după ce a fost aprobat programul hibrid de lucru”.

Membrii coaliției sunt, însă, mulțumiți. Ei susțin participarea online în ședințe, așa cum s-a întâmplat și în pandemie.

Gabriel Andronache, deputat PNL: „Este un sistem viabil care a funcționat și, prin urmare, ar trebui să funcționeze în continuare. Dacă vor exista situații în care nu vom putea avea numărul necesar de voturi, vom adopta măsurile în consecință”.

Eugen Bejinariu, deputat PSD: „Poate toată lumea să voteze și online. Un an jumate am votat numai online, și plenul, și comisiile, și n-a fost nicio problemă, deci a fost totul în regulă”.

Opoziția este, însă, de altă părere.

Silvia Dinică, senator USR: „Activitatea parlamentară ar trebui să continue, pentru că sunt încă multe de îndreptat și, cel puțin eu împreună cu colegii mei, o să continuăm să depunem proiecte”.

Radu Mihail, senator USR: „Democrația românească se degradează pentru că nu mai există dezbatere parlamentară solidă, cu argumente față în față, cu curaj, puse de către unii și alții. Suntem într-o situație în care avem o dictatură a majorității care impune un vot și plecăm acasă”.

Dan Tănasă, deputat AUR: „Nici măcar ședințele de comisie nu se țin pentru că nu sunt suficienți colegi. În acest moment, coaliția, conducerea Parlamentului României, să trateze cu mai mult mai multă seriozitate ce se întâmplă aici”.

Puținii deputați care au venit fizic la Palatul Parlamentului au sărbătorit prima zi de muncă cu ouă roșii, cozonac și pască.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE