Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crosul Supereroilor, în ultima zi a Sports Festival. Peste 1.000 de persoane au alergat pentru renovarea Clinicii de Ginecologie din Cluj

Sports Festival, cel mai mare eveniment multisportiv din România, a ajuns la final. Iar ultima zi a festivalului a fost deschisă de Crosul Supereroilor. Peste o mie de persoane, care s-au înscris în concurs și au alergat pentru o cauză nobilă, chiar de Ziua sportului românesc.

Pentru ce cauză au alergat participanții

Selly, vlogger: Alergatul este o chestie simbolică, cel puțin la mine. Faptul că atât de multe persoane publice vin aici, încurajează foarte mulți oameni să se trezească, sa vină, să plătească un bilet și din banii aceia sunt renovate spitale publice din România, sunt utilate. Din păcate, noi ca țară suntem la capitolul ăsta foarte în urmă, așa că orice astfel de inițiativă este esențială, nu doar binevenită.

Simone Tempestini, automobilist de raliu: A fost frumos. Sunt mereu pregătit pentru alergări de 5 km. Una dintre metodele pe care le folosesc pentru a fi antrenat este cea de a alerga de plăcere și de a respira aer curat. Mă ajuta s[ fiu pregătit, din punct de vedere fizic.

Ana Bogdan, jucătoare de tenis: E mai mult o înviorare, mai ales pentru mine, care fac asta în fiecare zi. M-am bucurat să fiu aici, alături de toți prietenii noștri și de acești oameni minunați care au ales să alerge și pentru un scop caritabil.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: Nu m-am antrenat, dar am participat, de obicei, cam la fiecare cros care are loc în oraș, 3-5 km. E o formă de a îmbina utilul cu plăcutul și mă bucur că foarte mulți clujeni și nu numai sunt la această acțiune, pe de o parte caritabilă, și care încurajează un stil de viață sănătos.

Sports Festival este cel mai mare festival de la noi din țară dedicat sportului.

Ziua sportului românesc este sărbătorită, începând din 2023, în prima duminică din luna iunie, în acest an la data de 4 iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE