Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crosul caritabil ”Alerg pentru mama”, cea mai mare alergare dedicată mamei, organizată în toate orașele universitare

Asociația studențească AMiCUS România organizează singura cursă națională de alergare din România dedicată mamei, în data de 10 martie 2024, ora 11.00. Startul se va da simultan în 11 orașe universitare din țară și Republica Moldova: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Oradea, Sibiu, Suceava, Timișoara, Chișinău. Evenimentul este destinat promovării mișcării pentru o viață sănătoasă, dar și susținerii mamelor și copiilor găzduiți la ADRA România, în Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în familie – Casa ADRA.

Crosul caritabil ”Alerg pentru mama” este organizat, la nivel național, prin implicarea Kaufland România (sponsor principal), HILS Development (sponsor), precum și parteneriate media importante precum Euronews România și Speranța TV. De asemenea, numeroși sponsori și-au adus contribuția la nivel local.

Acest eveniment se află deja la a treia ediție la nivel național și este în continuă creștere. În 2023 a strâns la linia de start peste 1200 participanți. La cursă pot participa atât copii, cât și adulți, amatori sau profesioniști, organizatorul pregătind 4 trasee: 500 m (pentru copii), 2.5 km, 5 km și 10 km.

Pentru cei care își doresc să alerge alături de cei înscriși deja, cursele de alergare vor avea loc în următoarele locații:

Arad: https://maps.app.goo.gl/MPrf6rMR39yFZrwt8

Brașov: https://maps.app.goo.gl/VpUAkc6vJGsHWrts9

București: https://maps.app.goo.gl/9DGHsUuWH6D54sw48

Cluj-Napoca: https://maps.app.goo.gl/ARfEMMXqKQYRsVG17

Iași: https://maps.app.goo.gl/FaLUEm5cxhjp4oUq7?g_st=ic

Oradea: https://maps.app.goo.gl/GjvUyUmzUgnA1Hu28

Pitești: https://maps.app.goo.gl/UfyUhZSknV8WWbKP6

Sibiu: https://maps.app.goo.gl/4g6eKXvstunLCcMr8

Suceava: https://goo.gl/maps/PfX79CR11Pu1M86z9

Timișoara: https://maps.app.goo.gl/2TcahgvFXFsCwG4u8

Chișinău: https://maps.app.goo.gl/se3kCqwEvYRMLN3C7

Casa ADRA, cauza socială căreia îi este dedicat crosul, a susținut peste 3700 mame și copii să-și găsească liniștea și echilibrul în 15 ani de existență neîntreruptă. Serviciile care sunt oferite la intrarea în centru sunt gratuite: consiliere psihologică, consiliere socială, adăpost, hrană, asistență medicală de urgență și îndrumare către jurist.

Cei care trec prin astfel de situații de abuz, pot contacta ADRA România la telefonul 021.25.25.117 sau e-mail: ajutor@adra.ro. De asemenea, cu toții putem duce mesajul intoleranței la violență și militarea pentru o viață liberă, sănătoasă prin preluarea spotului de promovare a crosului pe profilele din social media.

”AMiCUS își propune să răspundă nevoilor sociale, intelectuale și spirituale ale studenților și să le ofere cadrul potrivit în care aceștia își dezvoltă creativitatea și își pun în practică ideile prin acțiuni derulate în folosul comunității.  E o bucurie să văd cum sute de studenți, voluntari AMiCUS din toată țara, se unesc pentru a organiza un astfel de proiect prin care promovăm un stil de viață sănătos și susținem împreună cu prietenii noștri de la ADRA România o cauză care ne frământă societatea. Astfel, în prag de cros vă invităm să alergăm împreună. Hai să fim sănătoși! Hai să susținem împreună (în preajma zilei de 8 Martie) mamele care trec prin momente dificile. Hai să fim prieteni!”, a declarat Marcel Brandzanic, coordonator național AMiCUS România.

”Doar umăr lângă umăr, în cursa de alergare sau în afara ei, putem duce mesajul unei vieți libere de abuzul domestic. Fiecare om are dreptul la liniște și posibilitatea de a alege. Vă invităm să alergați cu noi sau să duceți cât mai departe mesajul: Împreună facem alergarea mai ușoară. Fiecare femeie, mamă, merită să fie susținută și încurajată că există posibilitatea de a trăi fără frica zilei de mâine.”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, manager de proiect ADRA România.

Toate informațiile despre eveniment pot fi accesate pe site-ul: www.amicus.ro/apm și pe paginile de social media: Facebook / Instagram.

Cine este AMiCUS România?

AMiCUS este o asociaţie studenţească autonomă, apolitică, neguvernamentală şi non-profit, constituită la nivel naţional, activând în 13 dintre centrele universitare din ţară: Arad, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, cât și în Bălți și Chișinău.

Activitatea asociației se concentrează pe construirea unui mediu social propice dezvoltării membrilor și încurajează voluntariatul prin demararea multiplelor proiecte cu impact civic.

Cine este ADRA România?

ADRA România deține Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA, încă din 2009. Prin serviciile oferite, se urmărește oferirea suportului necesar mamelor pentru a atinge independența financiară și emoțională și a începe o viață liberă, departe de mediul abuz.

Pe lângă implicarea în acest domeniu, ADRA România are încă patru direcții de intervenție: dezvoltare economică, educație și sănătate de bază, asistarea victimelor dezastrelor naturale și asistarea categoriilor sociale defavorizate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE