Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comisia Europeană, investiții de un miliard de euro, în 7 state UE, printre care și România

Comisia Europeană a anunţat miercuri că Fondul European de Investiţii (FEI) va furniza grupului UniCredit două garanţii, în valoare de 370 milioane de euro.

Banii sunt dați pentru majorarea investiţiilor efectuate de IMM-uri şi şapte state membre UE: Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, România, Slovacia şi Slovenia, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Aceste garanţii vor permite UniCredit să acorde împrumuturi în condiţii favorabile către 2.500 IMM-uri şi întreprinderi de dimensiune intermediară (mid-caps) din Europa şi să mobilizeze investiţii de aproximativ un miliard de euro pentru sprijinirea economiei.

Resursele vor fi în principal dedicate investiţiilor care contribuie la tranziţia verde şi digitală, dar şi pentru a stimula domeniul cultural, educaţional şi social.

Tranzacţiile sunt sprijinite de programul InvestEU

Ca parte a strategiei UniCredit de împrumuturi verzi, creditele vor fi acordate şi asociaţiilor de gestionare a locuinţelor şi persoanelor individuale pentru investiţii în eficienţa energetică şi energie regenerabilă în clădirile rezidenţiale, precum şi pentru promovarea dezvoltării mobilităţii sustenabile.

"InvestEU este un instrument cheie pentru sprijinirea IMM-urilor şi întreprinderilor de dimensiune intermediară (mid-caps) din Europa.

Datorită acestui acord, afacerile din Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, România, Slovacia şi Slovenia îşi vor putea accelera tranziţia către o economie mai verde şi mai digitală, de exemplu cu investiţii în eficienţa energetică a clădirilor rezidenţiale.

Suntem mândri să acordăm sprijinul necesar afacerilor din aceste state pentru îndeplinirea obiectivelor lor şi crearea de locuri de muncă", a declarat comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE