Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comisar european: ”Ca să rezolvăm criza forței de muncă, trebuie să creăm mecanisme ca imigranții să intre legal în UE”

”Trebuie să investim în crearea de mecanisme pentru ca imigranții să intre legal în spațiul comunitar, ca să rezolvăm criza forței de muncă din Uniunea Europeană”, a declarant comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson.

Într-o conferință ținută la Atena, oficialul european a precizat că societățile Uniunii Europene au nevoie de forțe noi pe piața muncii, dar aducerea lor în spațiul comunitar ar trebui să se facă de o ”manieră ordonată”, urmărind integrarea migranților în societățile europene..

UE are nevoie de forțe noi pe piața muncii, dar aducerea lor în spațiul comunitar ar trebui să se facă de o manieră ordonată și legală

-Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson

Ylva Johansson a salutat totodată progresele făcute în ultimii ani de guvernul grec, condus de premierul Kyriakos Mitsotakis, în ceea ce privește gestionarea imigrației. Comisarul european a subliniat rolul important al Greciei, unul dintre principalele puncte de intrare pentru imigranți în Europa. Parlamentul grec a adoptat un amendament în decembrie prin care îi autorizează imigranților fără acte să lucreze în Grecia, pentru a acoperi deficitul de forță de muncă, în special în sectoarele agricole și construcții.

Oficialii de la Bruxelles cer un control strict al sosirilor de imigranți în UE

Autoritățile de la Bruxelles cer un control consolidat al sosirilor de migranți în UE, centre din apropierea granițelor pentru returnarea mai rapidă a celor care nu au dreptul la azil în Uniunea Europeană și un mecanism obligatoriu de solidaritate între țările membre, în beneficiul statelor supuse presiune migratorie.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE