Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

CN Aeroporturi București cere pasagerilor să vină cu trei ore mai devreme

Publicat de: Elena Moldoveanu

Compania Națională Aeroporturi București a atenționat joi, 28 aprilie, că urmează posibile aglomerări pe fluxul de pasageri, în special pe cel de sosiri internaţionale. Recomandarea a fost ca pasagerii care vor decola la orele de vârf să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora programată a zborului, informează Agerpres.

Aceste aglomerări se produc în condiţiile în care, într-un interval foarte scurt de timp, sosesc multe curse internaţionale, iar valorile de trafic de pasageri se ridică deja la peste 85% din valorile ultimului an prepandemic (2019).

„CNAB şi Poliţia de Frontieră au luat măsuri de suplimentare a personalului care asigură dirijarea/informarea pasagerilor pe fluxul de sosiri şi controlul documentelor. Astfel, la orele de vârf, toate ghişeele de frontieră funcţionează la capacitate maximă şi, în consecinţă, timpul de aşteptare este redus la minimum posibil”, au declarat reprezentanţii CNAB.

Potrivit acestora, aglomerările se produc la orele de vârf, în special dimineaţa devreme, şi pe fluxul de plecări internaţionale. De aceea, personalul aeroportului, al agenţilor de handling şi companiilor aeriene, precum şi cel al Poliţiei de Frontieră şi al Brigăzii Antitero, fac eforturi constante pentru a asigura fluenţa şi rapiditatea efectuării formalităţilor şi controalelor obligatorii.

„Recomandăm pasagerilor să manifeste răbdare şi înţelegere şi să respecte indicaţiile personalului din aeroport. Totodată, menţinem recomandarea ca pasagerii care vor decola la orele de vârf să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora programată a zborului”, mai spune CNAB.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE