Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine este Boris Pistorius, noul ministru german al Apărării

Cancelarul german Olaf Scholz a confirmat marţi desemnarea social-democratului Boris Pistorius la conducerea Ministerului Apărării, prezentându-l drept „persoana potrivită” pentru a conduce ''schimbarea de epocă'' provocată de războiul din Ucraina, informează AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Numirea lui Boris Pistorius este o surpriză, favoriţii pentru postul de ministru al apărării fiind ministrul muncii Hubertus Heil, co-liderul Partidului Social-Democrat Lars Klingbeil şi şeful Cancelariei federale, Wolfgang Schmidt.

Cine este Boris Pistorius

Pistorius s-a înscris în Partidul Social-Democrat (SPD) la vârsta de 16 ani, și-a făcut ulterior serviciul militar în 1980 - 1981, dar nu are experiență în domeniul militar.

Din 2013, Pistorius s-a ocupat de securitate internă, criminalitate cibernetică și migrație în cadrul landului Saxonia Inferioară, condus de SPD. Anterior, el a fost primar al oraşului Osnabrück

Cu toate acestea, pentru Boris Pistorius urmează numeroase provocări. Cancelarul Scholz a promis 100 de miliarde de euro pentru a transforma Germania într-una dintre principalele puteri militare de pe continent.

Amintim că fostul ministru german al Apărării, Christine Lambrecht, a demisionat luni, în contextul creşterii presiunilor asupra guvernului de la Berlin pentru a livra tancuri Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE