Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cillian Murphy, confirmat în rolul principal în noul film ”Peaky Blinders”

Compania Netflix va produce un film ”Peaky Blinders”, iar actorul Cillian Murphy, distins cu premiul Oscar, va intra din nou în rolul gangsterului Tommy Shelby pe care l-a interpretat în serialul celebru.

Informația a fost confirmată de platforma de streaming Netflix printr-un mesaj publicat pe rețeaua X, însoțit de o fotografie cu scenariul viitoarei producției cinematografice, notează Agerpres.

”Acesta este un cadou pentru fani”, a precizat actorul irlandez Cillian Murphy, care va fi şi unul dintre coproducătorii peliculei.

Serialul ”Peaky Blinders”, difuzat timp de nouă ani

Serialul TV de mare succes "Peaky Blinders", produs de BBC şi difuzat în şase sezoane din 2013 până în 2022, prezintă povestea unei familii de gangsteri din Birmingham la începutul secolului al XX-lea.

Cillian Murphy a interpretat rolul principal în acest serial de televiziune.

”Se pare că Tommy Shelby nu terminat-o cu mine. Am o mare mulţumire să colaborez din nou cu Steven Knight şi Tom Harper la o versiune cinematografică a serialului «Peaky Blinders»", a spus actorul irlandez, potrivit sursei citate.

Serialul ”Peaky Blinders” a fost difuzat inițial de postul BBC Two, în septembrie 2013. Ulterior, a fost transferat pe postul BBC One odată cu cel de-al cincilea sezon al său, difuzat în 2019, când a înregistrat o audienţă de cinci milioane de telespectatori.

”Peaky Blinders”, premiul BAFTA pentru cel mai bun serial

"Peaky Blinders" a câştigat numeroase trofee şi distincţii, inclusiv National Television Award - care este votat de public - şi un premiu BAFTA pentru cel mai bun serial dramatic în 2018.

Creatorul serialului TV, Steven Knight, cel care a scris și scenariul, a promis că viitorul film ”nu va lăsa nimic în urmă”.

"Va fi un capitol exploziv în povestea Peaky Blinders. Îi va prezenta pe Peaky Blinders în plin război", a spus Steven Knight.

Scenaristul s-a declarat ”cu adevărat încântat” de faptul că filmul va intra în producţie la sfârşitul acestui an.

Cine este Cillian Murphy, actorul principal din ”Peaky Blinders”

Actorul Cillian Murphy a devenit celebru, după ce a jucat în producţii precum "28 Days Later", "Peaky Blinders", "Inception" şi "Dunkirk".

În 2023, el l-a interpretat pe creatorul bombei atomice în filmul "Oppenheimer", un rol care i-a adus premiul Oscar în martie 2024.

Cillian Murphy a devenit primul star născut în Irlanda care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, iar acea victorie i-a cimentat statutul de actor de prim rang la Hollywood.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE