Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cetățean român, reținut în Libia. Reacția MAE: ”Au fost dispuse măsuri pentru soluţionarea situaţiei”

Ministerul Afacerilor Externe intervine în cazul unui român care a fost reținut de autoritățile din Libia. Conform autorităților române, bărbatul care lucra la o companie de securitate private care asigură protecția personalului misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră, nu este răpit, ci doar se află în custodia autorităților libiene.

MAE precizează că Ambasada României în Libia se află în contact permanent cu autoritățile libiene, precum și cu reprezentanții misiunii EUBAM și Delegația UE la Tripoli și face toate demersurile necesare pentru clarificarea situației cetățeanului român și eliberarea sa.

”MAE menționează că, în conformitate cu datele obținute prin intermediul Ambasadei României în Libia (relocată în Tunisia) și al conducerii misiunii EUBAM (EU Border Assistance Mission) din Libia în serviciul căreia se află cetățeanul român ca angajat al unei companii de securitate private care asigură protecția personalului misiunii EUBAM, nu este răpit, ci se află în custodia autorităților libiene, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul de Externe reamintește că este în vigoare o Alertă de călătorie pentru Libia și se recomandă cu fermitate cetăţenilor români să evite orice fel de călătorie în această țară, iar celor care se află încă pe teritoriul libian să părăsească imediat acest stat.

Situația de securitate din Libia s-a deteriorat în ultima perioadă pe întreg teritoriul țării, prin multiplicarea confruntărilor militare dintre grupările rivale, extinderea grupărilor teroriste, precum și înmulțirea acțiunilor grupărilor de crimă organizată - crime, jafuri, răpiri în scopuri politice sau pentru răscumpărare, cetățenii străini fiind ținte preponderente. Ca urmare a războiului civil, trebuie avut în vedere că majoritatea populației posedă arme de foc, precizează MAE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE