Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Celebrul chitarist Al Di Meola a făcut infarct în timpul unui concert la București. Martor: „Și-a pus mâna la piept, m-am alarmat”

Chitaristul de jazz Al Di Meola, în vârstă de 69 de ani, a făcut infarct în timpul concertului pe care l-a susținut la Arenele Romane din București. Artistul s-a oprit brusc din cântat, moment în care a fost ajutat să iasă de pe scenă.

28/09/2023 , 14:10

Medicii i-au montat lui Al Di Meola patru stenturi la inimă

În prezent, Al Di Meola este internat la Spitalul de Urgență Bagdasar Arseni, acolo unde i-au fost montate patru stenturi.

Medicii spun că acum este în stare stabilă.

La un moment dat, în timpul concertului, toboșarul lui Al Di Meola a anunțat că artistul nu se mai întoarce pe scenă din cauza unor probleme de sănătate. Chitaristului i s-a făcut rău spre finalul concertului, când mai avea de interpretat două piese. 

Cronicarul muzical, Liviu Zamora, a fost la concert și a explicat pentru Euronews România ce s-a întâmplat, mai exact, pe scenă.

Liviu Zamora: „La un moment dat îl văd că nu mai cântă... Cântă cel de al doilea chitarist și am zis că poate este un moment pe care el l-a lăsat pentru ca ceilalți să facă un solo. Momentul s-a prelungit, mâna sa stângă a adus-o undeva cam aici și parcă îl durea. Mi s-a părut că este într-adevăr ceva legat de sănătatea sa și mă gândeam că este o chestie trecătoare. Dar apoi și-a pus mâna la piept și dura foarte mult acest moment. M-am alarmat, desigur, și la un moment dat el se ridică, pune chitara pe scenă și împreună cu toboșarul se îndreaptă către culise, dar mergând drept, neavând nicio altă problemă”.

Imediat după ce a ieșit de pe scenă, chitaristul a fost dus de urgență la spitalul Bagdasar Arseni, iar acum este internat pe secția de cardiologie. Medicii spun că starea artistului este stabilă.

Cântărețul american avea programat un alt concert pe 30 septembrie în Turcia, pe care deja l-a anulat.

Știrea inițială. Chitaristul de jazz Al Di Meola ar fi început să simtă rău în timpul concertului pe care l-a avut, miercuri seara, în București. El a fost dus de urgență la spital.

Al Di Meola a ajuns la miezul nopții la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”. Starea lui este stabilă în momentul de față.

„Confirm faptul că Al Di Meola este internat de aseară la cardiologie pe garda de STEMI, stabil în momentul de faţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Florin Bica.

Concertul s-a ținut la Arenele Romane.

Al Di Meola a mai concertat în România

Nu este prima dată când artistul a venit în România.

Pe numele adevărat Al Laurence Dimeola, chitaristul american de jazz, de origine italiană, a adus în lumea muzicii un stil original, tehnic, introspectiv şi inovator. De peste patru decenii fascinează prin sinteza ritmică complexă, combinată cu melodii lirice provocatoare şi armonie sofisticată.

„Pentru prima dată, am compus muzica fiind complet fericit. Am o relaţie minunată cu soţia mea, am o fetiţă şi o familie frumoasă, care mă inspiră în fiecare zi. Cred că se simte asta în muzică mea. (...)”, spunea el, cu ocazia lansării albumului Opus, potrivit Agerpres.

Artistul a colaborat cu nume mari precum Carlos Santana, Jimmy Page, Stevie Wonder, Luciano Pavarotti, Phil Collins,  Paco de Lucia sau John McLaughlin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE