Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cât va dura perioada de doliu național în Marea Britanie, după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Marea Britanie a decretat doliu național, începând de azi și până la șapte zile după înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Casa Regală a Marii a anunțat că aceasta a fost dorința Regelui Charles al III-lea.

”În urma decesului Majestății sale, Regina, este dorința Majestății sale, Regele, ca perioada de doliu regal să înceapă de acum și până la șapte zile după funeraliile Reginei. Data funeraliilor va fi confirmată în timp util”, a anunțat Casa Regală a Marii Britanii.

Doliul regal va fi ținut de membrii Familiei Regale, de personalul Casei Regale și de reprezentanții Casei Regale în atribuții oficiale, împreună cu trupele angajate în îndatoririle de ceremonie.

Înmormântarea solemnă a Reginei Elisabeta a II-a ar urma să aibă loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey, potrivit planului ceremoniile funerare ale Reginei, cunoscut și sub numele de Operațiunea „London Bridge”.

Doliu național în Marea Britanie. Drapelele vor fi coborâte în bernă la reședințele regale

Drapelele arborate la reședințele regale au fost coborâte în bernă, începând de joi, 8 septembrie, ziua în care a murit Regina Elisabeta a II-a, până în dimineața zilei de după încheierea doliului regal.

Salutul regal cu salve de tun

Artileria călare a Regelui va trage salve de tun, vineri, la Londra, la ora locală 13 (ora 15, ora României), în Hyde Park, iar Artileria de onoare la Turnul Londrei. Vor fi trase 96 salve de tun, pentru fiecare an din viața Reginei.

Reședințele regale vor fi închise

Royal Residences will close until after The Queen’s Funeral. This includes The Queen's Gallery and the Royal Mews at Buckingham Palace, and The Queen's Gallery in Edinburgh. Balmoral Castle and Sandringham House, The Queen's private estates, will also close for this period. In addition, Hillsborough Castle, The Sovereign’s official residence in Northern Ireland, will be closed.

Reședințele regale vor fi închise până după înmormântarea Reginei. Este vorba despre Galeria Reginei și Royal Mews de la Palatul Buckingham și Galeria Reginei din Edinburgh. De asemenea, Castelul Balmoral și Casa Sandringham, reședințele private ale Reginei, vor fi închise în această perioadă. În plus, castelul Hillsborough, reședința oficială din Irlanda de Nord a suveranei , va fi închis.

Protocolul pentru depunerea de flori la reședințele regale

După decesul Majestății sale Regina, au fost transmise mai multe îndrumări precise cetățenilor care vor să depună flori.

La Palatul Buckingham, oamenii care au admirat-o pe Regină pot lăsa coroane în locurile special amenajate din The Green Park sau Hyde Park. Florile lăsate în afara porților Palatului Buckingham vor fi mutate în The Green Park Floral Tribute Garden de către The Royal Parks.

La Castelul Windsor, florile pot fi lăsate la Cambridge Gate. Acestea vor fi aduse în interiorul castelului în fiecare seară și vor fi așezate pe peluză Capitolului Castelului, în partea de sud a Capelei Sf. George și a Cambridge Drive.

La reședința Sandringham, oamenii sunt sfătuiți să lase flori la porțile Norwich. La Castelul Balmoral, vor fi putea fi amplasate la poarta principală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE