Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bucureștenii se confruntă tot mai des cu problema șobolanilor. Cercetători: Conviețuirea cu rozătoarele ar putea fi luată în calcul

Bucureștiul, micul Paris cum i se spune, riscă să calce pe urmele marii capitale europene când vine vorba de lupta cu pericolul șobolanilor. Parisul se află în topul capitalelor europene care se luptă cu șobolanii.

Pentru că deratizările repetate s-au dovedit ineficiente, primăria încearcă o nouă abordare: să-i învețe pe locuitori să coabiteze cu rozătoarele.

Bucureștiul se confruntă cu aceeași problemă, însă autoritățile publice nu au încă un plan comun.

În cazul Sectorului 2 spre exemplu, primarul spune că responsabilitatea aparține companiei municipale de eco igienizare. Unii dintre locuitorii din zonă se arată însă exasperați de condițiile în care sunt nevoiți să trăiască.

Oamenii au încercat să astupe singuri gropile din care vedeau ieșind șobolanii, însă fără prea mult succes.

Șobolanii au început să iasă din cauza lucrărilor la rețelele edilitare

Șobolanii din București ies din subteran, acolo unde sunt lucrări la rețelele edilitare în special pe partea de termoficare cu țevile de apă .

Parisul se confrunta de ani de zile cu problema sobolanilor mai ales în zonele periferice.

Primarul capitalei franceze a înființat un comitet de criză pentru a gestiona problema și pentru a găsi soluții pentru coabitarea populației cu șobolanii, astfel încât parizienii să găseascî soluții și autoritățile pentru ca șobolanii să nu mai fie omorâți și să fie îndepărtați din zonele cu populație numeroasă și pentru a nu mai crea daune și contacte directe cu locuitorii Parisului.

Experții în comportamentul rozătoarelor spun că in Paris, administrația a pierdut lupta cu șobolanii și atrag atenția că situația s-ar putea repeta și în București. Dacă deratizarea nu mai dă rezultate, varianta coabitării cu șobolanii ar trebui luată în calcul.

Combaterea șobolanilor este complicată, spun specialiștii. Tocmai pentru șobolanii au un comportament similar cu cel uman - sunt organizați în grupuri sociale și sunt capabili să-și transmită informații vitale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE