Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bosnia: Primul pod din sticlă a fost inaugurat în Mostar. Turiștii, fascinați de priveliște

Mostar este unul dintre orașele cele mai vizitate din Bosnia. Acum, se mândrește cu o nouă atracție turistică. Este vorba despre prima pasarelă suspendată din sticlă, care oferă călătorilor o priveliște impresionantă asupra orașului.

Mostar era renumit de mult timp pentru Podul Vechi, construit de otomani în 1566. Potrivit unei tradiții locale, cei mai curajoși turiști obișnuiau să se ducă acolo și să sară de la o înălțime de 27 de metri în râul verde smarald, care curge sub pod.

Acum, turiștii pot admira centrul vechi al orașului de la înălțimea noii platforme din sticlă.

Turist din New York: „Este un mare câștig pentru că poți avea o perspectivă fantastică asupra văii din Mostar și sunt atâtea de văzut aici, atât de multă istorie. Poți să vezi diferitele cartiere și peisaje. Este fantastic”.

Un alt turist: „Este superb, dar altitudinea este mare. Priveliștea este însă fabuloasă. Plimbarea este puțin stresantă, însăpăimântătoare, dar priveliștea este foarte frumoasă”.

„Mi-e un pic frică de înălțime, dar soția m-a încurajat, așa încât am reușit, pas cu pas, încet. Panorama este superbă. Poți să vezi întregul oraș”, a mai spus cineva.

O cafenea a fost construită lângă pasarelă, pe rămășițele unui buncăr din Al Doilea Război Mondial. De asemenea, a fost construită și o tiroliană.

Vechiul Pod al orașului face parte din Patrimoniul UNESCO. El a fost distrus în mare parte în timpul războiului din perioada 1992-1995, însă autoritățile l-au reconstruit după terminarea conflictului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE