Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Boris Johnson, hotărât să rămână premier, în ciuda valului de demisii din guvernul britanic

Premierul britanic, Boris Johnson, a dat asigurări miercuri că doreşte să „continue” în acest post, în pofida valului de demisii din guvern care-i fragilizează autoritatea după scandaluri repetate, relatează AFP, citată de Agerpres.

Hotărât să rămână la Downing Street 10, Boris Johnson a lăudat activitatea guvernului, în special scăderile de impozite, vorbind în timpul sesiunii săptămânale de întrebări şi răspunsuri în faţa deputaţilor.

„Datoria unui prim-ministru în vremuri dificile, în circumstanţele în care i s-a dat un mandat colosal, este să continue şi asta este ceea ce voi face”, a spus Johnson.

El a stârnit însă râsete când a spus că a discutat miercuri dimineaţă cu membrii guvernului său, după ce demisiile în rândul acestora se succed de marţi seară.

Reacţionând la declaraţiile lui Johnson, liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, a vorbit despre un „spectacol patetic”, în timp ce liderul deputaţilor partidului naţionalist scoţian SNP, Ian Blackford, a cerut alegeri anticipate. Doi deputaţi din Partidul Conservator al lui Boris Johnson i-au cerut acestuia demisia în timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri din Camera Comunelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE