Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bernadette Szocs, eliminată de la Turneul Campioanelor la tenis de masă, unde a jucat în premieră

Bernadette Szocs a fost eliminată de la Turneul Campioanelor la tenis de masă (WTT Finals Women 2023), competiție care adună cele mai bune 16 jucătoare ale lumii și unde sportiva a participat în premieră.

15/12/2023 , 14:07

Bernadette Szocs, eliminată de Chen Xingtong la Turneul Campioanelor la tenis de masă 2023

„Bernie”, cum este alintată de fanii ei, a fost eliminată de chinezoaica Chen Xingtong, locul 6 în lume.

„Bernadette Szocs a făcut un nou meci admirabil la nivel înalt, pe scena de la WTT Finals Women Nagoya 2023, iar la debutul în competiție s-a oprit în faza optimilor de finală”, potrivit Federației Române de Tenis de Masă.

„Tricolora a abordat duelul de anduranță cu componenta naționalei Chinei cu aceeași determinare la masa de joc și a reușit să iasă învingătoare dintr-un prim set disputat. Echilibrul dintre cele două s-a menținut, cu Bernadette Szocs tenace în schimburi și cu o lovitură fulgerătoare prin care jucătoarea noastră a dus meciul în setul decisiv”.

„În ciuda efortului mare, ultima parte a întâlnirii i-a aparținut jucătoarei din China, iar meciul Bernadette Szocs - Chen Xingtong s-a încheiat 2-3 (12-10, 9-11, 8-11, 12-10, 3-11)”, potrivit sursei menționate.

Știrea inițială:

Bernadette Szocs joacă în premieră la Turneul Campioanelor la tenis de masă, care adună primele 16 sportive din clasamentul mondial

Bernadette Szocs participă întâia oară în acest weekend la Turneul Campioanelor la tenis de masă (WTT Finals Women 2023), competiție care adună cele mai bune 16 jucătoare ale lumii.

Este prima prezență a sportivei în vârstă de 28 de ani (locul 12 mondial) la WTT Finals Women 2023, turneu care se joacă la Nagoya, Japonia, între 15-17 decembrie.

„Pentru Bernadette Szocs, WTT Finals Women Nagoya 2023 (15-17 decembrie) începe vineri, de la 11:30, contra sportivei Chen Xingtong (China)”, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.

Jucătoarea, care a câştigat medalia de aur la Jocurile Europene în vară, a avut un parcurs excepțional anul acesta.

„În Japonia, Bernadette Szocs intră în concurs ca numărul 12 mondial. Debutantă la o ediție a WTT Finals Women, componenta lotului național României este în ascensiune, iar victoria cu campioana olimpică Chen Meng (China), la WTT Champions Frankfurt, i-a oferit încrederea necesară în duelurile din topul circuitului feminin”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE