Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apel al jurnaliștilor de la The Washington Post pentru continuarea ajutorului militar pentru Ucraina

Echipa editorială a cotidianului The Washington Post a lansat un mesaj Congresului american și administrației de la Casa Albe să găsească o soluție pentru a continua să aprovizioneze Ucraina cu armament. Jurnaliștii din redacția cotidianului au lansat un semnal de alarmă decidenților politici americani, precizându-le că, fără o astfel de ajutor militar substanțial, Putin nu va putea fi determinat să operească războiul său de agresiune împotriva Ucrainei.

Dacă Occidentul nu livrează urgent Ucrainei avioane F-16, planurile destructive ale lui Putin pot reuși

Jurnaliștii de la The Washington Post atrag atenția opiniei publice internaționale că Ucraina nu are mijlocele militare necesare ca să se apere în fața rachetelor hipersonice și a bombardamentelor cu rachete S-300 lansate de Rusia asupra orașelor și infrastructurii critice din Ucraina. De aceea, echipa editorială publicației americane estimează că, dacă Occidentul nu livrează urgent muniții pentru forțele militare ucrainene și avioane F-16, planurile distructive ale lui Putin nu pot fi blocate. Opinia jurnaliștilor americani este că indiferența comunității internaționale față de ideologia violenței, aplicată de Rusia în Ucraina, îl vor ajuta pe Putin să își proiecteze imaginea de lider care  a sfidat sancțiunile economice occidentale și a reușit să distrugă solidaritatea morală a occidentalilor.  

Indiferența comunității internaționale față agresiunea Rusiei în Ucraina îl vor ajuta pe Putin să își proiecteze imaginea de lider care  a sfidat sancțiunile economice occidentale și a reușit să distrugă solidaritatea morală a occidentalilor.  

-The Washington Post

Putin mizează pe oboseala Statelor Unite, precum și pe blocajul politic exercitat de Ungaria în interiorul UE

Echipa editorială de la The Washington Post spune în apelul ei către politicienii americani că Rusia mizează pe oboseala țărilor Uniunii Europene și a Statelor Unite, precum și pe blocajul politic prin veto-ul exercitat de Ungaria asupra Bruxelles-ului și pe opoziția unor republicani din  Congresul America față de planul administrației Joe Biden de a continua ajutorarea Ucrainei. Jurnaliștii publicației americane cer ca Congresul și Casa Albă să ajungă la un compromis pentru a fi aprobat cât mai rapid  ajutorul pentru Ucraina. Ei spun că în absența unei decizii favorabile a Congresului, Statele Unite și Europa ar putea să transfere Ucrainei cele 300 de miliarde de dolari în active rusești înghețate, o asemenea măsură fiind necesară pentru a finanța reconstrucția Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE