Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marina SUA a detectat o implozie duminică, după dispariția sumbersibilului Titan

Joi seară, un oficial înalt al Marinei SUA a spus că, după ce submersibilul Titan a fost raportat dispărut duminică, Marina a reanalizat datele acustice și a găsit o ”anomalie” care era asemănătoare cu o implozie sau explozie, în vecinătatea generală a locului unde nava opera, atunci când comunicațiile cu cei de la suprafață s-au pierdut. Oficialul a oferit informațiile sub condiția anonimatului, pentru că este vorba despre un sistem sensibil de detectare acustică, transmite AP.

Oficialul a mai spus că a transmis informațiile Gărzii de Coastă, care și-a continuat căutarea până joi, deoarece Marina americană nu a considerat că datele ar putea fi definitive.

Potrivit autorităților, marți și miercuri au fost detectate "bubuituri" subacvatice, în apropierea ultimei locații cunoscute a submarinului, care sperau să provină de la echipajul din submarin.

Totuși, Garda de Coastă americană a declarat joi că sunetele auzite în zilele precedente au fost probabil generate de altceva decât submersibilul Titan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE