Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Antony Blinken vine la București. Secretarul de stat va participa la reuniunea miniștrilor de externe NATO

Publicat de: Euronews

Secretarul de stat Antony Blinken va veni la București în perioada 28-30 noiembrie, unde va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Șeful diplomației americane va avea întrevederi separate cu președintele Klaus Iohannis, cu ministrul de externe, Bogdan Aurescu, și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Blinken va participa, de asemenea, la un dineu de lucru cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Reuniunea miniștrilor de externe ai NATO se va concentra asupra războiului din Ucraina, precum și pe implementarea noului concept strategic al NATO. Acesta cuprinde analizarea provocărilor din partea Chinei, securitatea energetică, protecția infrastructurilor critice și eforturile NATO de consolidare a rezilienței în Bosnia și Herțegovina, Georgia și Republica Moldova.

În timpul vizitei la București, secretarul de stat Blinken și prim-ministrul român Nicolae Ciucă vor vizita expoziția „We the People - 25 de ani de parteneriat strategic”, care celebrează momentele cheie ale parteneriatului dintre SUA și România, din 1997 și până în prezent.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE