Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alexandru Lukașenko, vizită în China între 28 februarie şi 2 martie, anunţă Beijingul

Aleksandr Lukaşenko va merge într-o vizită oficială în China între 28 februarie şi 2 martie, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe de la Beijing, potrivit AFP şi Reuters.

”La invitaţia preşedintelui chinez Xi Jinping, preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, va întreprinde o vizită de stat în China între 28 februarie şi 2 martie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Hua Chunying.

Lukaşenko este un aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi a sprijinit invazia în Ucraina a Rusiei, de care Belarusul depinde financiar şi politic.

Ministrul de externe chinez, Qin Gang, i-a împărtăşit omologului său belarus Serghei Aleinik, într-o convorbire telefonică purtată vineri, voinţa Beijingului de a lucra împreună cu Belarus pentru aprofundarea încrederii politice reciproce, afirmă un comunicat al diplomaţiei chineze.

În septembrie 2022, Xi Jinping şi Aleksandr Lukaşenko au anunţat un parteneriat strategic 'pe orice vremuri', cu prilejul unei întrevederi la Samarkand, în Uzbekistan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE