Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aleksandr Lukașenko spune că Ucraina i-a propus un pact de neagresiune: „Ei sugerează semnarea actului”

Aleksandr Lukașenko spune că Ucraina i-a propus un pact de neagresiune, deși continuă să „antreneze militanți” despre care declară că ar fi o potențială amenințare la adresa securității Belarusului, conform TASS.

„Nu știu de ce ucrainenii fac asta. Pe de o parte ne cer să nu luptăm cu Ucraina în niciun caz, ca trupele noastre să nu se deplaseze acolo. Ei sugerează semnarea unui pact de neagresiune”, a declarat Lukașenko la o întâlnire privind situația socio-politică și infracționalitatea din Belarus.

Șeful statului bielorus a adăugat că liderii Poloniei și Lituaniei sunt „în generali nebuni” și că amenință Belarusul.

„De ce au nevoie de acest lucru? Nu este clar. Prin urmare, suntem forțați să reacționăm aspru. Avem destule probleme în jurul perimetrului - atât în ​​spațiul aerian, cât și la sol, la granița terestră. Avem destule probleme acolo”, a afirmat dictatorul de la Minsk.

În luna octombrie a anului trecut, Lukașenko a justificat măsura prin faptul că Ucraina ar pregăti un atac asupra țării sale.

„Stăpânii lor îi împing să declanșeze un război împotriva Belarusului pentru a ne atrage și pe noi în el. Să se ocupe de Rusia și de Belarus în același timp, a afirmat acesta pe 10 octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE