Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegerile Europene se văd la Euronews România

La multi ani, Europa! Sărbătorim astăzi 74 de ani de la declarația Schuman, momentul istoric al construcției Uniunii Europene din care de 17 ani de zile și noi facem parte.

Tot de astăzi, 9 mai, România intră în campanie electorală. Timp de o lună de zile, partidele șl politicienii vă vor cere votul în schimbul unor idei, proiecte și, mai ales, promisiuni.

Pe 09 iunie, veți fi chemați la vot pentru a va alege primarul si parlamentarii care vă vor reprezenta la Bruxelles.

Atfel spus, veți alege pentru dumneavoastră, dar și pentru România, iar asta este esența în democrație.

Suntem tentați cîteodată să renunțăm la a vota răul cel mai mic, dar uităm că răul cel mai mare este tocmai lipsa votului. Uităm că noi, românii, am obținut cel mai greu democrația, acum 25 de ani, și că doar alegerile o pot garanta.

Mai ales, într-o perioadă mai complicată decât oricând, cu un război la graniță și o lume în care geopolitica se rescrie după reguli noi, insuficient înțelese.

Euronews România va încerca în această lună să vă ajute să alegeți informat, prezentându-vă politica românească așa cum este ea.

Fără comentarii, sugestii sau parti-pris-uri, și în acord cu ADN-ul jurnalistic Euronews, vă vom arăta miza alegerilor pentru noi, dar și pentru Europa.

Pentru că ziua de 9 iunie este importantă pentru tine, pentru România și pentru Uniunea Europeană. Este ziua in care singura voce care contează e a ta!

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE