Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Alertă de incendiu la centrala de la Cernavodă. ISU Dobrogea: „Nimeni nu a fost rănit, situația e sub control”

Un incendiu a izbucnit, marți, la Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă. Din primele informații, s-au declanșat senzorii de fum. Autoritățile intervin la fața locului. ISU Dobrogea a precizat la Euronews că nimeni nu a fost evacuat, deși ISU Constanța și Nuclearelectrica anunțau, în primă fază, că există persoane evacuate.

11/06/2024 , 12:21

ISU Dobrogea: Nimeni nu a fost rănit, situația e sub control

Ana Maria Stoica, purtătoarea de cuvânt al ISU Dobrogea, a precizat la Euronews România că nimeni nu a fost, de fapt, evacuat, deși informațiile inițiale erau altele. Incendiul este minor, iar autoritățile intervin la fața locului.

Ana Maria Stoica, purtătoarea de cuvânt al ISU Dobrogea: „Intervenim pentru lichidarea unui incendiu minor, fără flacără, care a izbucnit la o pompă de la Unitatea 2 de la Centrala nuclearoelectrică Cernavodă. Vreau să precizez faptul că nu a fost nimeni evacuat, întrucât este vorba despre zona operațională, și nimeni nu a fost rănit, situația fiind una sub control. Incendiul a fost localizat de colegii mei, se lucrează pentru răcire la instalația respectivă. Se intervine cu 23 de pompieri, cu trei mașini de stingere (...) și a fost trimis, preventiv, și un echipaj de prim ajutor.

Nu a fost niciun pericol, incendiul izbucnit a fost în zona operațională, nu în zona de birouri”, a precizat aceasta.

Nu se știe, momentan, ce a cauzat incendiul.

„Nu s-a impus transmiterea mesajului RO-Alert pentru că este vorba despre un incendiu minor, care nu pune nimic în pericol”, a mai adăugat purtătoarea de cuvânt a ISU Dobrogea.

Alertă de incendiu la centrala de la Cernavodă. Reacția Nuclearelectrica

Reprezentanții Ministerului Energiei au precizat că au cerut explicații despre incident experților de la Nuclearelectrica.

”SN Nuclearelectrica SA anunță că în data de 11 iunie 2024, în partea clasică a CNE Cernavodă, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente.

Conform măsurilor de siguranță aplicabile în astfel de situații, personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale.

În prezent, echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor si degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare șo asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali.

Reamintim ca Unitatea 1 este în programul de oprire planificată”, au transmis reprezentanții Nuclearelectrica.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE