Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Agenţia Fitch a îmbunătățit ratingul Bucureștiului. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Agenția Fitch a îmbunătățit profilul individual de credit al Bucureștiului de la ”BBB+” la ”A”, o clasă mai sus decât ratingul României. Unul dintre indicatorii luați în calcul pentru îmbunătățirea ratingului Capitalei pe termen lung este reprezentat de ajustarea cheltuielilor la venituri, unde calificativul este ”puternic”, a anunțat miercuri primarul general Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a precizat că eforturile municipalității de a stabiliza situația financiară devin ”vizibile”, în condițiile în care Fitch a îmbunătăţit profilul individual de credit (Standalone Credit Profile) al Bucureştiului de la ”BBB+” la ”A”, o clasă mai sus decât ratingul naţional, ceea ce înseamnă o mare capacitate de îndeplinire a obligaţiilor.

”Fitch a îmbunătăţit ratingul pe termen lung (Long-Term Issuer Default Rating) al Bucureştiului la «BBB-» cu perspectivă stabilă, în acord cu ratingul României, în condiţiile în care ratingul municipalităţii nu poate depăşi ratingul ţării”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

De asemenea, primarul general a evidențiat că agenția Fitch a remarcat ”performanţa operaţională solidă” a Bucureştiului şi "un plan de investiţii ambiţios”.

Potrivit Agerpres, Fitch Ratings a confirmat, pe 15 aprilie, la "BBB-", ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Bucureşti şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă.

Decizia vine după ce, luna trecută, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă.

De asemenea, Fitch a revizuit profilul individual de creditare (SCP) al capitalei României de la "bbb plus" la "a", reflectând revizuirea profilului de risc de la "nivel scăzut mediu" la "nivel mediu".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE