Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Agenţia Fitch a îmbunătățit ratingul Bucureștiului. Anunțul făcut de Nicușor Dan

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Agenția Fitch a îmbunătățit profilul individual de credit al Bucureștiului de la ”BBB+” la ”A”, o clasă mai sus decât ratingul României. Unul dintre indicatorii luați în calcul pentru îmbunătățirea ratingului Capitalei pe termen lung este reprezentat de ajustarea cheltuielilor la venituri, unde calificativul este ”puternic”, a anunțat miercuri primarul general Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a precizat că eforturile municipalității de a stabiliza situația financiară devin ”vizibile”, în condițiile în care Fitch a îmbunătăţit profilul individual de credit (Standalone Credit Profile) al Bucureştiului de la ”BBB+” la ”A”, o clasă mai sus decât ratingul naţional, ceea ce înseamnă o mare capacitate de îndeplinire a obligaţiilor.

”Fitch a îmbunătăţit ratingul pe termen lung (Long-Term Issuer Default Rating) al Bucureştiului la «BBB-» cu perspectivă stabilă, în acord cu ratingul României, în condiţiile în care ratingul municipalităţii nu poate depăşi ratingul ţării”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

De asemenea, primarul general a evidențiat că agenția Fitch a remarcat ”performanţa operaţională solidă” a Bucureştiului şi "un plan de investiţii ambiţios”.

Potrivit Agerpres, Fitch Ratings a confirmat, pe 15 aprilie, la "BBB-", ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Bucureşti şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă.

Decizia vine după ce, luna trecută, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă.

De asemenea, Fitch a revizuit profilul individual de creditare (SCP) al capitalei României de la "bbb plus" la "a", reflectând revizuirea profilului de risc de la "nivel scăzut mediu" la "nivel mediu".

Distribuie

Taguri