Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Zborurile au fost reluate pe aeroportul Luton. Pista „topită” a fost redeschisă

Zborurile au fost suspendate pe aeroportul Luton pentru câteva ore, după ce canicula de luni a dus la o defecțiune a pistei. Țara Galilor a înregistrat cea mai fierbinte zi din istorie.

Update 21:18: Aeroportul a anunţat că pista sa afectată de căldură a fost redeschisă la 17.05 GMT, după ce a suspendat zborurile la ora 15.22 GMT.

În jur de 14 zboruri care ar fi trebuit să aterizeze pe Luton au fost îndreptate spre alte aeroporturi, inclusiv Gatwick şi Stansted, potrivit Agerpres.

Stirea inițială:

„Din cauza temperaturilor ridicate de astăzi, a fost identificat o defecțiune de suprafață pe pistă. Inginerii au fost chemați imediat la șantier, iar lucrările pentru reparații sunt în curs pentru ca zborurile să fie reluatecât mai curând posibil. Am dori să ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate”, a spus Aeroportul Luton într-un comunicat.

Pe acest aeroport operază mai multe companii aeriene, inclusiv EasyJet, Wizz Air, Ryanair și TUI. Aeroportul Luton are o singură pistă, iar unele zboruri sunt deviate către aeroporturile din apropiere ca urmare a defecțiunii, relatează Sky News.

Vestea vine în momentul în care se crede că trupele Marii Britanii sunt blocate după ce oficialii militari au spus că pista de la cea mai mare bază aeriană a țării „s-a topit”.

Două plecări programate erau deja amânate din cauza căldurii înainte de decizie, potrivit datelor de zbor ale RAF.

Secretarul pentru Transport, Grant Shapps, a spus că sunt necesare investiții pentru ca infrastructura să facă față temperaturile ridicate în viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE