Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Aderarea României la Schengen, în linie dreaptă. Consiliul UE arată că sunt îndeplinite toate criteriile

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Europarlamentarul Victor Negrescu a anunțat, miercuri, că România a intrat „în linie dreaptă privind aderarea la spațiul Schengen”. Social-democratul a prezentat un document al Consililului UE prin care „se admite faptul că România îndeplinește toate criteriile specifice Schengen de foarte mult timp”.

Victor Negrescu a explicat că marți a fost prezentat în cadrul Grupului de lucru privind Schengen draftul de rezoluție privind aderarea României la spațiul Schengen.

„România a intrat în linie dreaptă privind aderarea la spațiul Schengen. Astăzi s-a prezentat în cadrul Grupului de lucru privind Schengen draftul de rezoluție privind aderarea țării noastre la zona de liberă circulație.

În documentul prezentat (atașat) se admite faptul că România îndeplinește toate criteriile specifice Schengen de foarte mult timp”, a afirmat europarlamentarul PSD, pe Facebook.

Europarlamentarul Victor Negrescu: „Olanda a rămas izolată”

„Se pare că Olanda a rămas izolată și singura țară care încă exprimă reticențe. De aceea, am decis să contactez personal cei mai influenți parlamentari olandezi cu care voi începe întâlnirile chiar de mâine.

În discuțiile informale a apărut și ideea unor referințe suplimentare în decizie sau atașarea unei scrisori semnate de mai multe state membre care să prevadă condiționalități sub forma unui mecanism de monitorizare specific.

Cele mai multe comentarii au privit Bulgaria. Documentul privind aderarea Croației are alte prevederi decât cel al României și Bulgariei.Momentan rezoluția nu are nicio dată certă de aderare la Schengen, aceasta se va decide ulterior, cel mai probabil în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne”, a mai precizat eurodeputatul român.

Comisia Europeană are miercuri pe agendă un raport privind extinderea spațiului Schengen. Este un document care vizează inclusiv modul în care România îndeplinește criteriile de aderare. După adoptare, raportul urmează să fie transmis Consiliului JAI, care este așteptat să ia o decizie la începutul lunii viitoare.

Distribuie

Taguri