Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

47 de cadavre ale adepților unui cult au fost descoperite în Kenya. Oamenii se înfometau pentru a-l vedea pe Iisus

47 de cadavre au fost descoperite de poliția din Kenya, în cadrul unei anchete privind un cult al foametei, pe un teren deținut de un pastor, care a fost arestat pentru că le-ar fi spus adepților săi să postească până la moarte, pentru a „întâlni pe Iisus”, transmite Euronews.

„Astăzi am deshumat încă 26 de cadavre și asta crește numărul total de cadavre din acel loc la 47”, a spus Charles Kamau, specialistul care se ocupă de ancheta penală din orașul de coastă Malindi, estul Kenyei.

Sâmbătă, surse din poliție au declarat că alte 21 de cadavre au fost exhumate în Kenya, adepți ai cultului despre care se crede că s-au înfometat.

Ancheta vine după arestarea de luna trecută a lui Makenzie Nthenge, liderul Bisericii Internaționale Good News, care a ajuns la poliție după ce doi copii au murit de foame, potrivit presei locale.

Liderul bisericii, Makenzie Nthenge a fost ulterior eliberat pe cauțiune pentru 100.000 de șilingi kenyeni (637 euro).

Poliția a cerut instanței permisiunea de a-l ține în arest pe pastor, în timp ce investigațiile cu privire la moartea adepților săi este în desfășurare.

Poliției i s-a transmis că există zeci de morminte la mică adâncime la ferma pastorului Makenzie. Săpăturile au început vineri, pe 21 aprilie.

Pastorul a mai fost arestat de două ori, în 2019 și în martie, anul acesta, în legătură cu decesele unor copii. De fiecare dată, a fost eliberat pe cauțiune, iar ambele cazuri sunt încă în curs de judecată.

Politicienii locali au cerut instanței să nu-l mai elibereze pe liderul bisericii, de această dată, condamnând răspândirea cultelor în zona orașului Malindi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE