Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ascunși printre sicrie, 36 de cetățeni străini au vrut să treacă ilegal granița, la Nădlac

Ascunși într-un TIR încărcat cu sicrie, treizeci și șase de cetățeni din Bangladesh, India, Pakistan și Maroc au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe la vama Nădlac II, transmite Poliția de Frontieră.

Totodată, alţi zece cetăţeni străini au fost depistati de poliţiştii de frontieră de la Borș și Vărșand. Ei erau ascunși în camioane încărcate cu diverse bunuri, când încercau să ajungă spre vestul Europei, mai spun autoritățile.

Cum au fost prinși?

Polițiștii de frontieră au făcut pe 11 iunie un control amănunțit asupra unui tir care voia să treacă înspre Ungaria, pe la punctul de trecere Nădlac II. Tirul transporta sicrie pentru o societate din Italia, potrivit documentelor de însoțirea mărfii.

“În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiţi, ascunşi printre bunurile transportate, treizeci şi şase de cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din nouăsprezece cetăţeni din Bangladesh, şapte indieni, şapte pakistanezi și trei marocani, cu vârste cuprinse între 20 și 49  de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei”, au mai declarat autoritățile.

Cetățenii străini au intrat legal în România, cu documente de călătorie valabile. Polițiștii de frontieră au inițiat cercetări cu privire la infracțiunile de trafic de migranți și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

Situații similare s-au înregistrat și la vamele Borș și Vărșand. Un cetățean bulgar și un cetățean grec, la volanul unor vehicule înamtriculate în Bulgaria care transportau potrivit documentației tuburi din plastic și caburi electrice pentru firme din Germania au fost prinși că ascund în compartimentele de marfă zece persoane din Afganistan și Pakistan. Majoritatea cetățenilor prinși erau solicitanți de azil în România. Aceștia intenționau să treacă ilegal granița pentru a ajunge în vestul Europei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE