Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

1 Martie, prietenos cu mediul. Mărțișoarele reciclabile care conțin hârtie reciclabilă și semințe de flori

”Azi noapte m-a străbătut o uluitoare bănuială- pământul iubește!” Nu sunt doar versuri din poezia Anei Blandiana, ci și unul dintre mesajele care se află pe ”cărțișoarele” sustenabile.

Adică, mărțișoare făcute din hârtie reciclabilă care transmit un mesaj prin poezie. Cei de la Moara de hârtie vin cu soluții prietenoase cu mediul pentru 1 Martie.

Mărțișoarele handmade de la 0 poate fi făcut de oricine

Mărțișoare din hârtie, lemn sau lut, făcute handmade de la zero. Așa arată invenția celor de la ”Moara de hârtie”. Prin aceste activități, unde oricine poate să își facă un mărțișor sustenabil, ONG-ul ajută mai departe comunitățile dezavantajate.

”Noi realizăm hârtia din hârtie reciclabilă, din hartie de birou pe care o măcinăm la moara noastră și o transformăm într-o pastă de hârtie. În pasta aceasta adăugam inserții cum le spunem noi, adică plante.”, a declarat Dana Georgescu, antreprenor social.

Fragmentele așternute pe cărțișoare sunt din volume vechi, degradate. Aici nimic nu se aruncă. Fiecare fărâmă de hârtie transmite un mesaj.

”Sunt imprimate cu versuri sau fragmente literare ale autorilor români. Așa a apărut ideea de cărțișor de autor prin care aducem mai aproape de inimile oamenilor din ziua de astăzi poezia, literatura, poeții, care merită să fie purtați în dreptul inimii.”, a mai spus Dana Georgescu.

Cei mici, dar și cei mari, pot să-și facă singuri cărțișoarele cu versurile favorite sau să le cumpere direct.

Mărțișoarele handmade nu sunt doar prietenoase cu mediul. Ele prind viață. Dintr-o inimă din hârtie reciclabilă vor crește flori.

Un mărțișor costă 7 lei și îl puteți găsi deja în librăriile din țară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE