Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Stradă surpată în Slănic, Prahova. S-a format un crater de aproximativ doi metri. 20 de persoane, evacuate preventiv

O stradă din Slănic, județul Prahova, s-a prăbușit joi dimineața. A fost format un crater de aproximativ doi metri, pe o suprafață de 60 de metri pătrați, transmit reprezentanții DSU.

Zeci de persoane care locuiau în zonă au fost evacuate de autorități.

Oficialii din Ministerul de Interne au decis să trimită acolo o echipă de specialiști de la București, formată din cadre ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dar și din specialiști în construcții și în domeniul minier.

VEZI GALERIA
3 imagini

Sursa foto: Facebook @Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

25/04/2024 , 13:08

20 de persoane, evacuate preventiv

Autorităţile au dispus, joi, evacuarea preventivă a 20 de persoane după prăbuşirea unei străzi din oraşul Slănic pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri.

"În prezent, ca măsură preventivă s-a dispus evacuarea a 20 de persoane aflate în blocurile din proximitatea zonei afectate! Ulterior, în funcţie de evoluţia situaţiei de urgenţă şi analiza comisiei de specialitate, vor fi dispuse şi alte măsuri necesare. Misiunea este în dinamică", au informat reprezentanţii Prefecturii Prahova.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din Ministerul Afacerilor Interne, la faţa locului vor fi trimişi specialişti din DSU şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), urmând ca această echipă să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în domeniul construcţiilor şi minieri.

"Având în vedere situația de urgență produsă în localitatea Slănic din județul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ doi metri pe o suprafață de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, șef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la fața locului a unei echipe formată din personal DSU și IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialiști în domeniul construcțiilor și minieri.

Totodată, a fost dispusă și măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiștii în domeniu.

Misiunea este în dinamică. Vom reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp posibil", potrivit DSU.

Potrivit Poliţiei Prahova, zona afectată este închisă circulaţiei, fiind impuse restricţii.

Astfel, strada în cauză a fost închisă, fiind necesară ocolirea acesteia. Traficul rutier este deviat pe str. Vasile Alecsndri- Str. Slănicului- I.L. Caragiale.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE