Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mii de polițiști și pompieri, mobilizați de Paște: Peste 2,6 milioane de români sunt așteptați la slujbele de Înviere

Circa 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră și pompieri sunt la datorie în minivacanţa de Paşte.

Polițiștii și pompierii vor fi prezenți în apropierea bisericilor, în special acolo unde se vor organiza slujbe cu participare numeroasă. Potrivit MAI, la slujbele de Înviere sunt aşteptate peste 2,6 milioane de persoane.

Echipe de intervenție în situații de urgență, pregătite

Chestorul de poliţie Eduard Ionescu, director în cadrul Direcţiei de Informare şi Informaţii Publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a anunţat sâmbătă că echipajele de ordine publică vor fi prezente, în Noaptea de Înviere, în preajma a 12.200 lăcaşuri de cult.

"În această seară, în Noaptea de Înviere, echipajele de ordine publică vor fi prezente în zona celor aproximativ 12.200 lăcaşuri de cult din toată ţara, unde sunt aşteptate peste 2,6 milioane de persoane. De asemenea în apropierea locurilor unde se vor desfăşura slujbele religioase sunt pregătite şi mobilizate echipe de intervenţie în situaţii de urgenţă", a spus chestorul.

Polițiștii fac apel la prudenţă în folosirea lumânărilor aprinse

"Facem apel la prudenţă. Atunci când folosiţi lumânările sau candele de aprinse nu le lăsaţi nesupravegheate, nu le lăsaţi la îndemâna copiilor. Reamintim cetăţenilor că, indiferent de modul în care aleg să petreacă aceste zile, să aibă o conduită preventivă, să respecte indicaţiile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne şi să semnaleze orice situaţie de pericol la numărul de urgenţă 112", a afirmat Eduard Ionescu.

De asemenea, aproximativ 1.600 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi, zilnic, pe drumurile aglomerate. Iar pentru asigurarea răspunsului la situaţii de urgenţă şi acordarea primului-ajutor medical, în fiecare zi vor fi mobilizaţi 5.000 de pompieri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE