Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sonia Teodoriu

Știri

Sonia Teodoriu este reporter Euronews România specializat pe teme economice, acreditat permanent la Guvern și prezintă în weekend jurnalele de prime-time, Global Weekend.

”Am ajuns la Euronews fără să fi avut vreo altă experiență în televiziune. Am fost primită de o echipă care m-a ajutat să îmi adaptez experiența de până atunci din presă la o audiență diversă și să transmit informații esențiale într-un mod accesibil și captivant.

În ultimul an am trecut prin momentele de care sunt cea mai mândră din cariera mea de până acum. Euronews mi-a dat șansa unei platforme globale, iar faptul că mă pot adresa unui public internațional m-a responsabilizat și m-a emoționat deopotrivă.

Am simțit că sunt parte a ceva important, atunci când relatam de la Zimnicea, când Dunărea secase și se putea trece pe jos granița cu Bulgaria, iar la câteva sute de kilometri în vest despre același lucru relatau și colegii de la Euronews Serbia. La fel am simțit și când în jurnalele de știri pe care le-am prezentat au intervenit colegi de la alte televiziuni din rețea.

Am simțit din primul moment că mi se dă o șansă extraordinară, să contribui la construcția unei televiziuni la început de drum, dar care a moștenit o reputație care obligă la excelență. M-am simțit deosebit de mândră de fiecare dată, când, în timpul unui interviu, cel din față mi-a transmis că are încredere că Euronews va transpune fidel realitatea. Drumul nostru este abia la început și sunt convinsă că sunt în echipa alături de care voi realiza lucruri cu adevărat relevante.”

Cariera jurnalistei Sonia Teodoriu

Sonia Teodoriu a intrat în presă în urmă cu 5 ani, iar primul job a fost cel de reporter la știrile Europa FM. În primii ani de jurnalism, a trecut prin toate etapele, ajungând editor prezentator al celor mai importante jurnale de știri ale postului.

A relatat de la evenimente importante, între care mai multe sesiuni plenare ale Parlamentului European, evenimente organizate de Comisia Europeană, iar pe plan intern a acoperit inclusiv conferințe de presă organizate de Palatul Cotroceni și de Guvern.

Sonia a coordonat mai multe campanii ale știrilor Europa FM, inclusiv pe cea despre alegerile americane din 2020, fiind unul dintre jurnaliștii selectați de Casa Albă pentru sesiuni de training despre scrutinul de peste Ocean.

Sonia Teodoriu a câștigat o bursă DOR pentru jurnalism despre soluții. A participat la cursuri organizate de Fundația Rațiu pentru jurnaliști, iar în urma unui concurs, a fost aleasă să participe la o școală de vară organizată de Reuters Institute.