Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Radu Hângănuț

#TheCube

Radu Hângănuț face parte din echipa Euronews România din februarie 2022. Este prezentator de știri și realizator al rubricii #TheCube.

În ultimul an, #TheCube a fost segmentul care a tratat pe larg problema dezinformărilor pe tema războiului din Ucraina, a adus, alături de specialiști, lămuriri cu privire la evoluția rețelelor de socializare și a tratat pe larg subiectul Inteligenței Artificiale și al felului în care ea conturează deja viitorul omenirii.

”Poți defini The Cube ca fiind acel spațiu de la TV și din online, în care lumea digitală este personajul principal.

Aici verificăm știrile care s-au viralizat în online și te ajutăm să înțelegi ce trebuie să faci pentru a fi cât mai puțin vulnerabil în fața fake news-urilor.

Pentru că social media este al filmulețelor amuzante, dar și al dezbaterilor importante pentru societate, #TheCube te ajută să înțelegi mai bine contextul în care un subiect este discutat, dar și să descoperi acele perspective care (de cele mai multe ori) lipsesc din bula ta.

#TheCube este și locul în care discutăm despre tehnologie și despre cum ne poate schimba viața în bine. Inteligența artificială este tot mai prezentă și e important să înțelegem cum funcționează, așa încât să o putem controla în viitor. La #TheCube faci cunoștință cu cele mai noi tendințe din lumea tech și afli de la experți și specialiști cum se conturează viitorul.”

Cariera jurnalistului Radu Hângănuț

Radu Hângănuț lucrează în presă din 2012 și a scris pentru publicații ca Transilvania Reporter, Revista Sinteza, agenția de știri News.ro sau săptămânalul de satiră Cațavencii.

Între 2018 și 2022, Radu a lucrat ca scenarist în echipa Starea Nației și, în perioada pandemiei, a scris și a realizat emisiunea online ”Măcelăria de Fake News”.