Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nora Dincă

A venit vremea

Nora Dincă a venit în echipa Euonews România în iulie 2023 și din luna octombrie prezintă în fiecare sâmbătă, de la 11:30, emisiunea „A venit vremea” in care aduce în prim-plan modificările climaterice prin care trece planeta noastră.

“După pauza de televiziune de peste 3 ani, pauză în care nici măcar nu am cochetat cu ideea de a mai reveni vreodată, am regăsit totul foarte familiar, deși locul e nou. O fi de la faptul că mereu m-am simțit ca peștele în apă în meseria asta, o fi vreo formă de dor? Nu știu.

Emisiunea pe care o realizez la Euronews România, deși se numește «A venit Vremea», e prea puțin despre vreme, în sensul de prognoze meteo, și mai mult despre cum ne influențează vremea viețile, cum o influențăm noi pe ea, cum influențează vremurile vremea și ea pe ele. E despre a conștientiza mai serios că planeta aceasta este singura noastră «acasă» din Univers – «Acasa Pământ». Și să învățăm să o prețuim mai mult. Nu doar declarativ, ci și faptic, zi de zi.” 

Cariera jurnalistei Nora Dincă

Jurnalista este absolventă a Facultății de Arte-Actorie, din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti și din 2004 și-a început cariera în televiziune.

2004 - 2019: Realitatea Tv (editor voce, editor prezentator știri de noapte, editor prezentator matinal de weekend, editor prezentator Meteo, editor prezentator Săptămâna de Vreme)

2020 (iunie – decembrie): editor și autor de articole Ziare.com

2020 (iunie – prezent): specialist comunicare, storryteller Asociația Magic

2021-2022: voce audiobooks VOXA

2023 (iulie – prezent): Euronews România – realizator prezentator emisiunea ”A venit Vremea”