Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Claudiu Popa

Euronews Acum

Claudiu Popa este primul ziarist care a apărut în jurnalele afiliaților Euronews, relatând despre convoaiele NATO care au traversat România spre Baza Mihail Kogălniceanu.

Este, totodată, primul jurnalist Euronews România detașat în teren, la vama Siret, după invazia Rusiei în Ucraina.

Claudiu este autorul primului live cu 100K vizualizări unice, pe pagina de Facebook a Euronews România. La pachet, primul jurnalist român care a relatat live pentru Euronews English, pe subiectul cozilor kilometrice de la Siret, din cauza războiului.

A prezentat/ moderat primul breaking news național: primarul Cristian Popescu Piedone, reținut pe aeroport, dar și primul breaking news internațional: încetarea din viață a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Claudiu Popa a prezentat/ moderat prima conferință Euronews România, după cutremurele din februarie 2023 din Turcia și Siria.

„Euronews România a investit încredere în mine, încă dinainte de prima emisie TV.

Pentru mine, tot ceea ce se regăsește mai sus înseamnă diferențiatori și unicitate. Aici, pentru prima dată, am avut privilegiul să dialoghez cu personalități precum Cărtărescu, Liiceanu, Maia Morgenstern, fiul lui Ion Rațiu. Aici am intervievat-o pe Alexandra Furnea, supraviețuitoare a incendiului din Colectiv. Aici am dialogat live în limbile engleză și franceză, mai mult decât am făcut-o în ultimul deceniu. Aici am muncit pentru subiecte variate, altele decât politică internă, într-o măsură semnificativ mai mare decât în ultimii ani.

După ce am fost reporter politic și după ani de emisiuni „politice”, varietatea de subiecte și personalități pe care mi-a adus-o munca la Euronews România este un mare plus. Una dintre cele mai puternice experiențe e legată de relatările de la începutul războiului, dar și de emisiunea condusă de la graniță, la un an de la invazia din Ucraina.

Mă uit în jurul meu și sunt recunoscător să fiu coleg, din nou, cu o bună parte dintre jurnaliștii care compun managementul Euronews România. Nu mă pricep să dau lecții, dar sper să pot să dau mai departe. De aceea sunt recunoscător de fiecare dată când ajut un coleg mai tânăr. Și eu am avut modele de jurnaliști și știu ce înseamnă să primești un sfat, o vorbă bună de la cineva cu mai multă experiență.

Per total, iubesc să transform o informație într-o poveste. Fac asta pentru că m-am simțit dintotdeuna ca un… canal de comunicare. E ceva cu care m-am născut și în care am investit.”

Cariera jurnalistului Claudiu Popa

După 13 ani în presa TV, Claudiu Popa se bucură de recunoaștere socială, atât în rândul unui public intern, format din profesioniștii din industria de știri, cât și de un public extern, format din interlocutorii săi (invitați români și străini, din toate domeniile) și telespectatori.

Datorită antrenamentului și talentului său, Claudiu Popa e considerat un comunicator versatil și un jurnalist profesionist. A relatat la majoritatea evenimentelor majore din ultimul deceniu, precum alegeri naționale și europarlamentare, summit-uri internaționale, funeraliile MS Regele Mihai I, vizita Papei Francisc în România. A moderat conferințe pe teme variate și a intervievat personalități din toate domeniile.

Claudiu Popa este licențiat în jurnalism, la Universitatea din București. Este absolvent de cursuri de specializare în același domeniu, la Londra, în cadrul „Thomson Reuters Foundation”. Este premiat (în 2022) pentru activitatea sa, de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.