Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Andrei Nourescu

Știri

Jurnalul de știri Euronews de la ora 8 conține zilnic o rubrică dedicată sportului. Discuția se face în platou, cu unul dintre jurnaliștii Andrei Nourescu/ Eduard Popescu și durează aproximativ 10 minute, timp în care sunt comentate principalele 2 sau 3 subiecte de actualitate din lumea sportului.

Cariera jurnalistului Andrei Nourescu

Andrei Nourescu are o experiență de 30 de ani în mass media și jurnalism TV. Este câștigător de mai multe ori al premiului Jurnalistul Anului, trofeul Ioan Chirilă, trofeul APS, etc. și este singurul ziarist din România care a fost prezent la 7 ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice, 10 Finale UEFA Champions League etc.

A realizat zeci de corespondențe în direct pentru Știrile ProTV sau pentru Observator Antena 1. În 2011, la GSP TV a fost realizator/ moderator al talk-show-ului matinal zilnic ”Sport Cafe”, prezentând peste 250 de ediții live.

Andrei Nourescu a fost producător asistent în echipa CNN/ Time Warner ”Turner Broadcasting”, care a realizat în 1998 un film despre gimnastica românească. Filmul a fost difuzat apoi pe canalele americane CNN, Turner Sports şi Time Warner.

Este coautor al cărţii ”Teroare și Triumf”, despre Jocurile Olimpice de la Atlanta 1996, autor al volumului ”Sydney 2000, Olimpiada Mileniului” - singurul titlu în limba română din arhiva Muzeului Olimpic de la Lausanne și autor al cărţii ”Alexandra’s Secrets”, care se vinde și acum pe piața din Statele Unite și care în Romania a câștigat premiul APS ”Cartea Anului” (apariția a fost semnalată în întreaga lume de agenții precum Reuters, France Presse, CNN, Associated Press).

Andrei a moderat sau a prezentat sute de emisiuni în direct și s-a implicat frecvent în numeroase campanii sociale, umanitare sau de voluntariat.