Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tabloul EURO 2024. Spania - Anglia, marea finală. Cum a arătat traseul echipelor până în ultimul act

Spania - Anglia este finala EURO 2024. Meciul se va juca pe 14 iulie, pe Allianz Arena din Munchen.

Tabloul semifinalelor la EURO 2024

Semifinala 1: Spania vs. Franța 2-1

Spania s-a calificat în finala EURO 2024 după ce a învins în semifinale Franța, cu scorul de 2 la 1. Spania ca juca a cincea finală de campionat european și caută să câștige al patrulea trofeu din istorie și să devină echipa cu cele mai multe trofee la EURO.

Spaniolii își vor afla adversara din finală miercuri, după disputarea semifinalei dintre Olanda și Anglia. Meciul se va juca de la ora 22:00.

Semifinala 2: Olanda vs. Anglia 1-2

Anglia s-a calificat în marea finală, deși a fost condusă de Olanda din minutul 7, prin super golul lui Simons. Doar 10 minute a ținut avantajul batavilor, pntru că Harry Kane a transformat un penalty acordat cu ajutorul VAR-ului. Lovitura finală a dat-o rezerva Ollie Watkins în primul minut de prelungiri.

Jocul echipei pregătite de Gareth Southgate nu a impresionat, însă, la acest turneu final, astfel că nu este exclusă o surpriză din partea olandezilor.

Finala Spania - Anglia se dispută pe 10 iulie, de la ora 22:

Tabloul sferturilor la EURO 2024

Sfert 1: Spania vs. Germania 2-1

După 90 de minute, cele două echipe se aflau la egalitate, 1-1, prin golurile marcate de Dani Olmo (Spania) și Florian Wirtz (Germania). Ibericii s-au impus în a doua repriză de prelungiri, prin golul lui Merino, din minutul 119.

În semifinale, Spania se va întâlni cu vicecampioana mondială Franța.

Sfert 2: Portugalia vs. Franța 3-5 după penaltiuri

Portugalia - Franța, un duel echilibrat după 120 de minute (scor 0-0) s-a decis la penaltiuri. Francezii au câștigat cu scorul de 5-3 la loviturile de departajare și va întâlni în semifinale echipa Spaniei.

Sfert 3: Anglia vs. Elveția 1-1 (5-3 după penaltiuri)

Anglia, naționala cu cel mai valoros lot de la EURO 2024, a obținut s-sa clificat în semifinale după ce a învins Elveția la loviturile de departajare. După primele 120 de minute, scorul a fost egal 1-1, calificarea jucându-se la loviturile de la 11 metri.

Este al doilea meci consecutiv în care Anglia obține victoria în afare celor 90 de minute regulamentare. În meciul din optimi contra Slovaciei, englezii s-au calificat grație golului marcat de Harry Kane în prima repriză de prelungiri, după ce Jude Bellingham și-a salvat echipa în minutul 90+5 de la o eliminare timpurie.

Sfert 4: Olanda vs. Turcia 2-1

Olanda, țara care a eliminat România în optimi, a obținut calificarea în semifinale în fața Turciei, o echipă care a arătat că ar fi meritat de asemenea să se numere printre cele mai bune patru echipe de la acest turneu.

Turcii au marcat primii, în prima repriză, însă olandezii au reușit să întoarcă scorul în mai puțin de 10 minute, pentru a-și asigura calificarea în semfinala pe care o va juca împotriva Angliei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE