Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Subprefectul de Sălaj a murit după ce acoperișul unui foișor s-a prăbușit peste el

Virgil Țurcaș a decedat după ce un acoperiș al unui foișor din satul Hurez s-a prăbușit peste el. Medicii ajunși la fața locului au încercat să îl resusciteze pe bărbat. Din păcate, intervenția acestora nu l-a mai putut salva.

Subprefectul se afla în Hurez, alături de alți politicieni, când o rafală de vânt a lovit cu putere locul, iar acoperișul a căzut peste aceștia. Patru persoane au fost lovite, însă au răni ușoare, doar subprefectul a fost lovit grav de bucățile desprinse din acoperiș.

“În jurul prânzului, ISU ambulanță a primit un apel prin care se anunța că acoperișul unui foișor din localitatea Hurez, în care se aflau mai multe persoane care participau la un eveniment, s-a prăbușit în urma unei rafale de vânt. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje medicale și ale ISU. Patru persoane au fost rănite, dintre care una a fost rănită grav, fiind găsită inconștientă. A fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă și a fost transportată la o localitate din apropiere, pentru a fi preluată de elicopterul SMURD. Din nefericire, victima a decedat. Celelalte persoane, două la număr, au fost transportate la UPU Smurd Zalău.

Se pare că vântul nu a fost foarte puternic, dar s-au semnalat niște intensificări ale vântului în jurul acelei ore. Se pare că a afectat construcția, care nu a rezistat acestor rafale”, a declarat pentru Euronews România Lucian Jacodi, purtător de cuvânt ISU Sălaj.

Potrivit datelor făcute publice de Instituţia Prefectului Sălaj, subprefectul Virgil Ţurcaş participa, în calitate de invitat, alături de alte oficialităţi judeţene şi primari, la o întâlnire a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sălaj Ecodes, privind problema gestionării deşeurilor în judeţ, informează Agerpres.

Sebastian Olaru, purtător de cuvânt al prefecturii Sălaj a declarat că ”Virgil Țurcaș era subprefect din luna martie 2021. Vestea tulburătoare pentru întreg colectivul din cadrul instituției prefectului și pentru conducerea instituției am aflat-o de la colegii ISU. Domnul prefect s-a deplasat la fața locului pentru a vedea despre ce este vorba, dar din păcate, toate eforturile celor prezenți nu s-au putut concretiza prin salvarea vieții”. Potrivit acestuia, familia a fost anunțată imediat.

Dosar penal, deschis pentru ucidere din culpă

Poliţiştii din Sălaj au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în cazul subprefectului Virgil Ţurcaş. În acest incident, petrecut marţi, în localitatea Hurez, au mai fost răniţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 55 şi 57 de ani, doi din municipiul Zalău şi unul din comuna Cizer, aceştia suferind însă leziuni uşoare, transmit autoritățile, citate de Agerpres.

"Poliţiştii continuă cercetările pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, sub supravegherea unităţii de parchet competente, în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", se arată marţi, într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, mai arată sursa citată.

Mesajul ministrului de Interne, după moartea prietenului său

"Am primit cu mare durere în suflet vestea decesului prietenului și colegului meu, subprefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș. Cuvintele rostite nu reușesc să exprime profunda durere pe care o simt la atât de neașteptata despărțire de un OM, un coleg, un prieten alături de care am visat să construim o viață mai bună pentru comunitatea noastră. În aceste momente tragice, gândurile mele se îndreaptă către familia îndoliată. Dumnezeu să le dea putere să treacă peste acest moment greu! Drum lin, prieten drag! Dumnezeu să te aibă în paza Lui! ", a transmis ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, într-un mesaj pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE